Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Vukomercu

Nakon odlaska gradonačelnika stala glazba: U smjeru kuće poletjela boca, stanarka zvala hitnu pomoć

Nema mira za mještane Vukomerca (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nema mira za mještane Vukomerca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nema mira za mještane Vukomerca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nema mira za mještane Vukomerca (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Roditelji ispred škole u Vukomercu (Foto: Branimir Lozej) Roditelji ispred škole u Vukomercu (Foto: Branimir Lozej) Foto: Branimir Lozej Roditelji ispred škole u Vukomercu (Foto: Branimir Lozej) Roditelji ispred škole u Vukomercu (Foto: Branimir Lozej) Foto: Branimir Lozej Interventna policija u Vukomercu (Foto: Branimir Lozej) Interventna policija u Vukomercu (Foto: Branimir Lozej) Foto: Branimir Lozej +0 Nema mira za mještane Vukomerca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/5 >>
Zagrebačko naselje Vukomerec u petak popodne opkolila je policija. Privedene su tri osobe koje se dovode u vezu s pucnjavom. Stotinjak roditelja se okupilo u krugu škole i po dolasku gradonačelnika Bandića, došlo je do novih negodovanja, a jedan nezadovoljni roditelj vikao je na Pavla Kalinića i došlo je do naguravanja.

Stotinjak roditelja okupilo se u krugu škole u Vukomercu, iako je roditeljsko vijeće ranije reklo da prosvjeda roditelja danas neće biti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavili skup u dvorištu škole Očajni roditelji blokirali školu u Vukomercu: "Već 50 godina trpimo teror, ovo je kap koja je prelila čašu" Slika nije dostupna Vatreni obračun dvaju klanova Privedeno čak 19 osoba: U Vukomercu letjeli meci, pukom srećom izbjegnuta tragedija

Nakon odlaska gradonačelnika stala je i glazba. Dio okupljenih otišao je kućama, drugi dio preselio se ispred kuće iz koje se pucalo. U smjeru kuće poletjela je boca. Jedna je stanarka zatražila hitnu pomoć.

Dolazak gradonačelnika Milana Bandića i danas je izazvao negodovanje roditelja, dok je između gradskog pročelnika Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavla Kalinića i jednog muškarca došlo do naguravanja.

Kalinić je branio gradonačelnika Bandića od muškarca koji ga je htio pljunuti. Muškarac je nakon što su ih brzo razdvojili, stao vikati na Kalinića.

"Pa tko si ti? Jesi ti policija?", vikao je muškarac na Kalinića, no pročelnik se okrenuo i otišao.

Po dolasku ispred škole gradonačelnik Bandić odgovarao je na pitanja novinara.

"Ja sam spreman i dobiti batine", poručio je gradonačelnik.

Bandića su novinari pitali što će biti s privedenim osobama i hoće li one u ponedjeljak na slobodu, no gradonačelnik je poručio da to on ne zna.

Gradonačelnik se žalio na policiju, ali ne zbog djece koja su mogla poginuti nego zato što smatra da njega jučer nisu dovoljno dobro zaštitili od bijesa građana.

"Nikad me nitko nije čuvao, niti će me čuvati. Par pijanaca kojih je došlo tamo.. Odradili smo dobar sastanak s predstavnicima roditelja, par ljudi krvavih očiju ko đelati, ali to je sastavni dio posla. Mislim da policija nije odradila svoj dio posla", rekao je Bandić.

"Moram reći da je policija osigurala sigurnost gradonečalinku. Nije bilo fizičkog kontakta i napada na gradonačelnika. Gradonačelniku je omogućen odlazak, nije bio ozlijeđen, nije bilo fizičkog kontakta. Nije bilo oštećenja vozila", naglasio je Marko Rašić, načelnik PUZ-a.

Novo privođenje

Policija je ranije opkolila Vukomerec i privela jednu osobu (ukupno tri) koju se dovodi u vezu s pucnjavom. Sva trojica osumnjičenih za pucnjavu dovedeni su na Općinsko državno odvjetništvo, prenosi 24sata.

"Ispred kuće u kojoj se dogodila pucnjava stigla su četiri policijska vozila, policajci su ušli u kuću i neke od osoba koje su unutra zatekli su privedene", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Ispred škole se okupilo stotinjak građana, a i danas bi se trebao pojaviti gradonačelnik Milan Bandić, koji je jučer izviždan po dolasku i odlasku sa sastanka održanog u školi.

"Dvije godine se već kolju"

Dio građana okupljenih ispred škole komentirao je privođenja.

"Nema više zla u kvartu, ako Bog da. Ako se odradi sve kako treba, neće ni njih više biti, jer djeca ne mogu ići u školu. Je li smiju djeca u školu? Ja svoje dijete neću sigurno pustiti. Do daljnjeg neće ići, dok se to ne riješi", rekao je jedan roditelja.

"To je stav svih iza mene (pokazuje na okupljene roditelje). Njih treba maknuti, jer to neće stati. Dvije godine se već oni kolju. Pa to su klanovi", dodao je isti roditelj.

Iako su i za danas najavili miran prosvjed ispred škole, roditelji iz Vukomerca nisu se okupili. Goleš doznaje iz razgovora s roditeljskim vijećem kako roditelji danas neće prosvjedovati, zbog svega što se oko čitavog slučaja počelo pisati i nagađati u medijima. Isto tako, roditelji su i u strahu kad su vidjeli policiju ispred kuće u kojoj se dogodila pucnjava, kaže Goleš.

Policija opkolila Vukomerec

Kako javlja policija, dovršeno je krim istraživanje nad trojicom muškaraca (29, 27 i 44) koje se sumnjiči za pucnjavu u Vukomercu.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom, 27-godišnjakom i 44-godišnjakom zbog osnova sumnje da su sva trojica počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a nad 44-godišnjakom i zbog osnova sumnje da je počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Sumnja se da su se 12. rujna oko 19 sati 29-godišnjak i 26-godišnjak dovezli osobnim automobilom marke Porsche Cayenne zagrebačkih registarskih oznaka u Porečku ulicu te izašli iz vozila i iz pištolja ispalili nekoliko hitaca u smjeru kuće na čijoj terasi je bilo pet osoba nakon čega je 44-godišnjak iz automatskog oružja ispalio dva rafala u smjeru 29-godišnjaka i 26-godišnjaka koji su bježali Porečkom ulicom. Od ispaljenih hitaca oštećena je jedna kuća i sedam osobnih automobila.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su pritvorskom nadzorniku predali 29-godišnjaka, 26-godišnjaka i 44-godišnjaka, a nadležnom državnom odvjetništvu su podnijeli kaznenu prijavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene