Obavijesti Video Pretražite Navigacija
teške opekline

MORH otkrio više detalja o nesreći na poligonu: Stradali je instruktor u vojsci

Hrvatska vojska - 3
Hrvatska vojska - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske priopćili su kako je jedan od pripadnika Hrvatske kopnene vojske 1. srpnja zadobio opekline drugog stupnja na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova.

Iz MORH-a su pojasnili da je do ozljede došlo prilikom rukovanja eksplozivnom napravom tijekom obuke za upućivanje u operaciju potpore miru KFOR.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u gašincima Hrvatski vojnik ozlijeđen u eksploziji tijekom obuke, prebačen je u bolnicu

No nije bilo posve jasno kako je do ozlijeđivanja došlo te zašto su o događaju koji se zbio još u petak, iz MORH-a javnost obavijestili tek u ponedjeljak.

Na upit novinarke Nove TV Ivane Pezo Moskaljov, iz MORH-a su pojasnili kako ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske "nije dio tima koji se obučava za odlazak u operaciju potpore miru KFOR, nego je dio tima koji je zadužen za provođenje obuke i ocjenjivanje pripadnika kontingenta. Rukovao je vježbovnim imitacijskim sredstvom koje sadrži određenu količinu eksploziva", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović AKTUALNE TEME Milanović: ''Plenković će se svetiti Čoviću. Što se stvarno događa Puljku, ne znam. Naslađuju se nad Tomaševićem''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna generalna proba Zagrepčani će danas čuti detonacije, iz MORH-a pojasnili o čemu je riječ: Posebnu molbu uputili vlasnicima dronova

Dakle, riječ je jednom od instruktora u Hrvatskoj vojsci, a ne o vojniku koji se sprema na misiju na Kosovo.

Zadobivene opekline su 2. stupnja te su okarakterizirane kao teške tjelesne ozljede, a ozlijeđeni pripadnik HV-a se nalazi na liječenju u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Istraga događaja je u tijeku.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene