Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigao nalaz inspekcije

Inspekcija Ministarstva zdravstva nije utvrdila nepravilnosti: ''Ništa ne odstupa od tijeka bolesti''

Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u pratnji stručnjaka obavila je izvanredni zdravstveno inspekcijski nadzor u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ vezano uz zbrinjavanje i liječenje blizanaca.

''Primijenjeni postupci liječenja bili su primjereni dijagnozama i stanju djece. Utvrđeno je da nije bilo propusta u liječenju malih bolesnika. Nastavno na navode o sputavanju djece, ističe se kako je u cilju osiguranja venskog puta za infuziju neophodno onemogućiti pomake ekstremiteta kako ne bi došlo do prekida infuzije, o čemu se roditelji prethodno obavještavaju. Kod dugotrajnih bolovanja prilikom kojih dolazi do učestalih kiselih stolica, uza svu brigu i čestu promjenu pelena nije uvijek moguće spriječiti nastanak iritacije kože, koja može nastati već i nakon jedne takve stolice'', utvrdila je inspekcija.

Pročitajte i ovo Majka blizanaca Ana Treščec (Foto: Dnevnik.hr) pale isprike Nakon što je alarmirala javnost fotografijama, majka se posipa pepelom: ''Djeca su bila vezana za svoje dobro'' Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 ide na sastanak u bolnicu Majka blizanaca ispričala se zbog prijetnji bolnici, pedijatri objašnjavaju jesu li bebe bile zanemarene

''Zaključno, temeljem uvida u medicinsku dokumentaciju i pregleda dojenčadi može se zaključiti da tijekom procesa liječenja nije bilo odstupanja od uobičajenih i standardiziranih postupaka kako ih struka nalaže. S obzirom na tijek i narav bolesti od kojih su djeca bolovala i boluju, sve što se događalo tijekom njihovog liječenja ne odstupa iz očekivanog i predvidivog tijeka bolesti'', navodi se u nalazu.

I ravnateljica bolnice prof. dr. sc. Alemka Markotić rekla je za Dnevnik Nove TV da se takve posljedice mogu dogoditi zbog obilnih stolica na nježnoj dječjoj koži.

Pedijatri s kojima smo razgovarali kažu da je u slučaju tako malih beba s dijagnozama koje imaju itekako moguće da se guza zacrveni u vrlo kratkom vremenu i da tu nema govora o zanemarivanju.

Majka blizanaca na sastanku je s ravnateljicom bolnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene