Vršnjačko nasilje, ilustracija
Vršnjačko nasilje, ilustracija Foto: Getty Images

Ministarstvo obrazovanja potvrdilo je da je poslana inspekcija u školu koju pohađa dječak kojeg su početkom svibnja drugi dječaci užetom povlačili za vrat. Majka tvrdi da joj dijete i dalje u školi pati.


Dječak (8) kojeg su početkom svibnja na školskom igralištu u Zagrebu užetom vukli drugi dječaci i danas se budi u strahu, a dijagnosticiran mu je i PTSP.

Vezani članci Školski pribor - 3 Nova školska godina: Provjerili smo što je sve poskupjelo, cijena jedne važne stvari skočila čak 300 posto Automatska puška Thompson Submachine Gun Priveden zbog nasilja u obitelji: Godinama fizički maltretirao partnericu pred djetetom, policajci u stanu pronašli i automatsku pušku s 48 metaka

Kako nam je rekla njegova majka (podaci poznati redakciji), mališan i dalje trpi i psihičko maltretiranje u školi. Kući dolazi uplakan.

"Pričao mi je da mu je taj drugi dječak govorio da će mu mama završiti u zatvoru", ispričala je mama.

U Ministarstvu obrazovanja kažu da su pokrenuli inspekcijski postupak.

"Od AZOO (Agencija za odgoj i obrazovanje) je zatražen stručno-pedagoški nadzor nad radom učiteljice dječaka prvog razreda i stručne službe u osnovnoj školi", navode nam u odgovoru na upit.

Nakon što dobiju nalaze Agencije bit će nastavljen inspekcijski postupak.

"Odredbe članka 16. Zakona o prosvjetnoj inspekciji propisuju da je provodeći inspekcijski nadzor inspektor dužan čuvati osobne i druge povjerljive podatke koje sazna u obavljanju svojih dužnosti kao službenu tajnu te postupati tako da se ne ugrozi zakonom ili drugim propisom utvrđena tajna kao i identitet podnositelja predstavke te da je prosvjetna inspekcija dužna kao inspekcijsku tajnu čuvati dokumentaciju i druge podatke i činjenice u vezi s inspekcijskim postupkom te postupati s istima sukladno zakonu i drugom propisu", dodaju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju