Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maltretiranja se nastavljaju

Inspekcija u školi: Ministarstvo istražuje slučaj dječaka kojeg su povlačili užetom za vrat

Vršnjačko nasilje, ilustracija
Vršnjačko nasilje, ilustracija Foto: Getty Images
Ministarstvo obrazovanja potvrdilo je da je poslana inspekcija u školu koju pohađa dječak kojeg su početkom svibnja drugi dječaci užetom povlačili za vrat. Majka tvrdi da joj dijete i dalje u školi pati.

Dječak (8) kojeg su početkom svibnja na školskom igralištu u Zagrebu užetom vukli drugi dječaci i danas se budi u strahu, a dijagnosticiran mu je i PTSP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?"

Kako nam je rekla njegova majka (podaci poznati redakciji), mališan i dalje trpi i psihičko maltretiranje u školi. Kući dolazi uplakan.

"Pričao mi je da mu je taj drugi dječak govorio da će mu mama završiti u zatvoru", ispričala je mama.

U Ministarstvu obrazovanja kažu da su pokrenuli inspekcijski postupak.

"Od AZOO (Agencija za odgoj i obrazovanje) je zatražen stručno-pedagoški nadzor nad radom učiteljice dječaka prvog razreda i stručne službe u osnovnoj školi", navode nam u odgovoru na upit.

Nakon što dobiju nalaze Agencije bit će nastavljen inspekcijski postupak.

"Odredbe članka 16. Zakona o prosvjetnoj inspekciji propisuju da je provodeći inspekcijski nadzor inspektor dužan čuvati osobne i druge povjerljive podatke koje sazna u obavljanju svojih dužnosti kao službenu tajnu te postupati tako da se ne ugrozi zakonom ili drugim propisom utvrđena tajna kao i identitet podnositelja predstavke te da je prosvjetna inspekcija dužna kao inspekcijsku tajnu čuvati dokumentaciju i druge podatke i činjenice u vezi s inspekcijskim postupkom te postupati s istima sukladno zakonu i drugom propisu", dodaju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene