Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisivanje još traje

Inicijativa 'U ime obitelji' prikupila 500.000 potpisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na temelju nepotpunih podataka pristiglih iz nešto više od polovice hrvatskih županija, inicijativa 'U ime obitelji' priopćila je da se najmanje pola milijuna birača izjasnilo da traže referendum s pitanjem 'Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?'.

Izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma još je, kako kažu, u tijeku danas do kraja dana te očekuju da će broj građana koji su iskoristili svoje zakonsko pravo da se izjasne o referendumu biti značajno viši od 500.000. O konačnom broju potpisa građana izvijestit će u srijedu 29. svibnja na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U ime obitelji Završeno prikupljanje potpisa za referendum: Ima li ih dovoljno? Slika nije dostupna Posljednji dan Inicijativi u ime obitelji svaki potpis je važan, pojedini štandovi rade do ponoći

>> Koliko je potpisa potrebno za referendum - ima li Hrvatska 3,75 ili ipak 4,5 milijuna birača?

'Stjecanje preduvjeta za prvi, od građana inicirani referendum u Hrvatskoj, omogućili su građani svojim potpisima, kojima je to unatoč brojnim napadima, vrijeđanjima i omalovažavanjima, osiguralo više od 1200 koordinatora i više od 6000 volontera u cijeloj Hrvatskoj', stoji između ostalog u priopćenju. U akciji su sudjelovali brojni volonteri od Istre do Ploča i Dubrovnika, od Čakovca do Slavonskoga Broda i Vukovara na više od 2.000 mjesta.

U priopćenju, između ostalog, ističu da su građansku inicijativu 'U ime obitelji' poduprle sve veće vjerske zajednice u RH te najveći broj političkih stranaka, velik broj udruga i uglednih pojedinaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene