Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otok u blokadi

Automobili na Cresu namjerno su zapaljeni, policija objavila i kako. Gradonačelnik: "Građani su uznemireni, ali mislim da razloga za brigu nema"

Aktualno Galerija Izgorjela dva automobila na Cresu Izgorjela dva automobila na Cresu Foto: DNEVNIK.hr Izgorjela dva automobila na Cresu Izgorjela dva automobila na Cresu Foto: DNEVNIK.hr Izgorjela dva automobila na Cresu Izgorjela dva automobila na Cresu Foto: DNEVNIK.hr Marin Gergorović, gradonačelnik Cresa Marin Gergorović, gradonačelnik Cresa Foto: DNEVNIK.hr +1 Marin Gergorović i Katarina Jusić Mezga Galerija 1/6 >>
Tijekom noći izgorjela su dva automobila u vlasništvu creskog načelnika policije i jednog policajca. Otok je u blokadi, a reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga razgovarala je s gradonačelnikom.

Kasno popodne iz policije je potvrđeno da su požari nastali ljudskom radnjom, i to zapaljivom tekućinom. Automobili su jedan od drugoga udaljeni samo 20-ak metara, a nalaze se tik do više stambenih zgrada, tj. obiteljskih domova. 

O tom događaju reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga razgovarala je s gradonačelnikom Cresa Marinom Gregorovićem. On tvrdi da je Cres jedan od najsigurnijih gradova.

"Mi smo dosad i mislim da ćemo i odsad biti jedan od najsigurnijih gradova u Primorsko-goranskoj županiji. Mislim da građani nemaju razloga ni za kakvu brigu. Radi se, uvjeren sam, o izoliranom incidentu koji se dogodio u ovoj nemiloj situaciji. Građani su uznemireni, ali mislim da razloga za brigu nema", poručio je gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Policijski očevid nakon što su zapaljena dva automobila policajaca na Cresu - 3 Požar se proširio Zapaljeni automobili načelnika policije i još jednog policajca, iz PU primorsko-goranske objavili detalje

Svaki dan je među građanima i tvrdi da nisu postojale indicije da bi se nešto takvo moglo dogoditi. "Naravno da nisu, a ako i jesu, nisu na razinama na kojima mi možemo svjedočiti. Zasigurno je to nešto što nas je sve iznenadilo i uznemirilo", rekao je.

Vjeruje svemu što kaže policija i poručuje da nije dobro da se takve stvari događaju. 

Pročitajte i ovo Gorio automobil u Splitu - 8 buktinja usred noći FOTO Planuo još jedan auto, namjerno je zapaljen: Nakon sutkinjinog izgorio i automobil u Splitu

"Siguran sam da ovo nije povezano s događajima koji su se dogodili u središnjoj Hrvatskoj, ali pokazuju sustavan način na koji se službene osobe mogu napasti u ovim situacijama, kako se mogu ugroziti i mislim da to nije dobro."

Kada je riječ o turističkoj sezoni koja je pred vratima, ne brine se da će ovi događaji imati utjecaja na nju.

"Nažalost, stradala su vozila, nasreću nisu ljudi. Vjerujem da je to to od onoga što se dogodilo i sad je na nadležnim službama da utvrde o čemu je zapravo riječ."

Vozila su na mjestu gdje su i bila, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene