Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubavna priča

Jakov i Kolinda - od studentske ljubavi do prve predsjednice i 'prvog gospodina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović i Jakov Kitarović upoznali su se za vrijeme studiranja u Zagrebu. On je svoju karijeru stavio u drugi plan kako bi se njegova supruga mogla posvetiti politici i diplomaciji.

Osim što je Hrvatska po prvi put u povijesti dobila predsjednicu, imamo i prvog 'prvog gospodina'. Jakov Kitarović postao je dio male skupine muškaraca koji nose tu neformalnu titulu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Hrvatska ŠTO JE TAMO RADIO? Bivša predsjednica za Dnevnik Nove TV o ulozi svoga supruga u aferi Janaf: "On je jako društven, voli se družiti..."

Inauguraciju pratite uživo na Novoj TV i Dnevnik.hr u nedjelju od 11:30 - kroz događaj će nas iz posebnog studija na Markovom trgu voditi najiskusniji reporterski dvojac, Ivana Petrović i Mislav Bago. Od samog početka kampanje bio je velika podrška svojoj supruzi i ,kako je priznao nakon izbora, u niti jednom trenutku nije sumnjao u njezinu pobjedu.

A Jakov i Kolinda međusobno si pružaju podršku od fakultetskih dana kada je počela njihova ljubavna priča. On je bio student zagrebačkog Fakulteta elektronike i računarstva, a predsjednica Grabar Kitarović studirala je engleski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Upoznali su se 1989. godine, a vjenčali 1996. godine u Rijeci.

Tko je Jakov Kitarović: Život je posvetio obitelji

Jakov je nakon završetka školovanja radio kao profesor na Pomorskom fakultetu u Rijeci, ali odlučio je svoju karijeru staviti u drugi plan kako bi se njegova supruga mogla posvetiti svojoj političkoj i diplomatskoj karijeri.

Tako je, dok je Kolinda gradila karijeru u Hrvatskoj, Bruxellesu i Washingtonu, on brinuo za njihovo dvoje djece, sina Luku i kćer Katarinu. A kada je u drugom krugu predsjedničkih izbora Kolinda pobijedila Ivu Josipovića, Jakov je rekao je kako je izuzetan osjećaj biti suprug jedne tako velike supruge na koju je, dodao je, vrlo ponosan.

VIDEO On niti u jednom trenutku nije sumnjao

I dok je sigurno bilo onih koji su Jakova Kitarovića nazivali papučarom, novoizabrana predsjednica odlučno ga je branila. 'Nije on papučar nego moderan muškarac', rekla je u intervjuu za Gloriju uoči prvog kruga izbora i dodala kako misli da je njezin suprug zadovoljan svojim životom, te da se uvijek htio posvetiti djeci.

Ushićeno tapšanje po glavi

U prošlosti se o samozatajnom Jakovu Kitaroviću nije previše pisalo, osim 2010. godine kada su u javnost dospjele snimke danas 'prvog gospodina' za volanom službenog automobila hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu gdje je njegova supruga tada obnašala funciju veleposlanice.

A nedavno je jedan trenutak, koji su nakon objave rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora zabilježile kamere, izmamio osmijeh na lica mnogih. Zadovoljna rezultatima prvog kruga ushićena Kolinda Grabar Kitarović supruga je potapšala po glavi.

Kako je to izgledalo, podsjetite se gledanjem priloženog videa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene