Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Različiti epicentri

Stanovnike Hrvatske uznemirila dva potresa: "Tutnjava 5-6 sekundi i zveckanje posuđa u kuhinji"

Potres u Sloveniji (Screenshot: EMSC)
Potres u Sloveniji (Screenshot: EMSC)
Umjereno jak potres s epicentrom 38 kilometara sjeverno od Opatije, u susjednoj Sloveniji, sjeveroistočno od Ilirske Bistrice, dogodio se danas u 17 sati i 23 minute, a prema dosadašnjim informacijama, u Hrvatskoj se osjetio na širem području Opatije i Rijeke.

Prema podatcima Seizmološke službe Republike Hrvatske, magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina Nazvao ga Plenković Župan Komadina o posljedicama potresa: "Pao je krov u Rijeci" Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!''

"Tutnjava oko 5-6 sekundi, blago podrhtavanje, ali i zveckanje posuđa u kuhinji", riječi su kojima je svoje iskustvo ovog potresa na stranici EMSC opisao jedan Kastavac. "Tutnjanje 5 sekundi i blago podrhtavanje", dodao je njegov susjed.

"U Matuljima je dosta dugo treslo", napisao je stanovnik Matulja koji su, poput Kastva, udaljeni tridesetak kilometara od epicentra.

"Najprije lagano podrhtavanje i onda jedan jači udar s potmulim zvukom. Trajalo nekoliko sekundi. Nema štete", posvjedočio je stanovnik Rijeke. Drugi Riječanin svoje je iskustvo opisao: "Osjetio se lagani drhtaj, zvučalo je poput oluje, trajalo je malo dulje od sekunde".

Potres u Imotskom

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su danas u 15 sati i 16 minuta i umjereno jak potres s epicentrom pet kilometara sjeveroistočno od Imotskog. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Potres se osjetio na širem području Imotskog i u okolici. (Hina, M.V.)

Aktualno 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Foto: Getty Online kupovina sve praktičnija Online kupovina sve praktičnija Foto: Getty Digitalne knjige Digitalne knjige Foto: Getty +0 Pomozite roditeljima Hrvatska 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje 1/5 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene