Potres u Sloveniji (Screenshot: EMSC)
Potres u Sloveniji (Screenshot: EMSC)

Umjereno jak potres s epicentrom 38 kilometara sjeverno od Opatije, u susjednoj Sloveniji, sjeveroistočno od Ilirske Bistrice, dogodio se danas u 17 sati i 23 minute, a prema dosadašnjim informacijama, u Hrvatskoj se osjetio na širem području Opatije i Rijeke.


Prema podatcima Seizmološke službe Republike Hrvatske, magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Vezani članci Odron kamena u Rijeci Komad stijene odronio se na prometnu cestu u Rijeci, pukom srećom nitko nije ozlijeđen Humanitarni kalendar riječkih policajaca - 3 Policajci postali modeli na jedan dan, razlog će vam izmamiti osmijeh na lice

"Tutnjava oko 5-6 sekundi, blago podrhtavanje, ali i zveckanje posuđa u kuhinji", riječi su kojima je svoje iskustvo ovog potresa na stranici EMSC opisao jedan Kastavac. "Tutnjanje 5 sekundi i blago podrhtavanje", dodao je njegov susjed.

"U Matuljima je dosta dugo treslo", napisao je stanovnik Matulja koji su, poput Kastva, udaljeni tridesetak kilometara od epicentra.

"Najprije lagano podrhtavanje i onda jedan jači udar s potmulim zvukom. Trajalo nekoliko sekundi. Nema štete", posvjedočio je stanovnik Rijeke. Drugi Riječanin svoje je iskustvo opisao: "Osjetio se lagani drhtaj, zvučalo je poput oluje, trajalo je malo dulje od sekunde".

Potres u Imotskom

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su danas u 15 sati i 16 minuta i umjereno jak potres s epicentrom pet kilometara sjeveroistočno od Imotskog. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Potres se osjetio na širem području Imotskog i u okolici. (Hina, M.V.)

SDP napustio saborsku sjednicu, Jovanović HDZ-ovcima: ''Sramotite sami sebe zbog foteljice''

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje