Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U PRIRODNOJ VELIČINI

Imotski dobiva spomenik - Mercedesu: ''Ta ideja je bila neizbježna, ljubav je nastala već prije 50 godina''

Položen kamen temeljac za spomenik Mercedesu (Foto: Dnevnik.hr)
Položen kamen temeljac za spomenik Mercedesu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Položen kamen temeljac za spomenik Mercedesu (Foto: Dnevnik.hr) Položen kamen temeljac za spomenik Mercedesu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mercedesi u Imotskom (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
U Imotskom, gradu koji ima najviše Mercedesa po stanovniku, položen je kamen temeljac za spomenik Mercedesu.

Imotski će uskoro krasiti spomenik Mercedesu. Iza ideje su članovi Old timer kluba Imotski.

Pročitajte i ovo Laboratorij - 1 Reagiralo ministarstvo Laboratorijski rat na jugu Hrvatske: Imoćani preoteli Metkoviću biokemičarku, pacijenti u neizvjesnosti Policijska potjera u Zagrebu - 2 Filmska potjera Djevojčica je jurila Mercedesom i izazvala kaos u gradu: Policija objavila tko će odgovarati

Ljubav Mercedesa i Imoćana, kažu, stvara se desetljećima. Još pamte kako je bilo prvi put vidjeti kultni automobil.

''Kad su se oni pojavili s ovim autima, događalo se jedno svjetsko čudo u gradu, u ovaj jadan, napušten i siromašni kraj prije su došli mercedesi nego benzinske postaje. Uopće nije bilo goriva za kupiti. Snalazili su se ljudi svakako, natjeravali su iz Splita u bačvama, svakako'', ispričao je Ivan Topić, predsjednik Old timer kluba Imotski.

'Ta ideja je bila neizbježna ta ljubav se stvarala već prije 50 godina kada su naši djedovi, roditelji donijeli ovu tehnologiju u naš grad koju smo mi naslijedili i ljubomorno je čuvamo'', dodaje Topić.

U imotskom kamenu izgradit će se kultna 115-ica, u prirodnoj veličini. ''Ovo je zaslužio Imotski, ali zaslužio je i Mercedes jer Imoćanin bez Mercedesa nije Imoćanin'', smatra Ante Dodig iz Imotskog.

Isti sustav kao Model 3 Tesle. Zapravo su to ukrali. Ali i rade dobre automobile. Ponosni Imoćani u goste su zvali i članove kluba Mercedes iz Stuttgarta.

''Došli smo ovdje u Imotski jer smo čitali u časopisu o ljudima koji su luđi za Mercedesima od nas. Tako da smo morali doći i upoznati te ljude. I sjajni su i ludi'', kaže Martin iz Stuttgarta.

Od 16 tisuća automobila u Imotskom, više od osam tisuća je Mercedesa. Novim spomenikom Imoćani će se moći pohvaliti za tri mjeseca. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene