Posebno su ogorčeni što se vojska angažirala oko sređivanja stanja u Splitu i ostalim gradovima a nije poslana u Imotsku krajinu.


Redakciji Dnevnik.hr-a su se obratili ogorčeni Imoćani. Josip Šteko kaže da su već tri dana doslovno odsječeni od svijeta.

Vezani članci Lucija Halužan Hačić u Dnevniku Nove TV - 2 Stručnjakinja o skandalu na imotskom karnevalu: ''Ovo je nešto sasvim drugačije'' U Imotskom na karnevalu spaljen gej par s djetetom - Nenadom Stazićem Predsjednik Milanović zgrožen sramotnom karnevalskom povorkom u Imotskom: ''Zaslužuju najoštriju osudu javnosti, tražim javnu ispriku''

'Imamo dovoljno zaliha hrane i drva, barem kod nas u kući. Visina snijega u selu je više od jednog metra; na mjestima, kako vjetar puše, nanosi su veći i od tri metra. Kroz takve nanose se ni sam ne znam kako zajedno s bratom probijao do dvoje susjeda koji su sami. Voda im je zamrznuta, a po drva sami ne mogu otići. Otapaju snijeg da bi se napili vode. Jedini koji su bili spremni pomoći su pripadnici HGSS-a. Čuli smo se s njima i rekli im da susjedima lijekovi ne trebaju te da idu u pomoć drugima', kaže Josip Šteko.
Šteko kaže da sve to skupa nije nikakva vijest, da nije svih vijesti i izvještaja u kojima se navodi kako je osnovan krizni stožer u Imotskome, a pomoći niotkud.

'Svaka čast Splitu, ali nije isto živjeti na snijegu i živjeti u snijegu'

'A s druge strane bombardiraju nas izvještajima kako vojska čisti snijeg po Splitu! Svaka čast ljudima koji dolje žive; ali živjeti na snijegu i u snijegu nije isto. Što ako sutra vrijeme postane gore? Kako ću se probiti do susjeda, koji se mogu i smrznuti i umrijeti od gladi i žeđi! imaju oni svoje bližnje koji bi o njima brinuli, ali ni oni ne mogu iz svojih kuća. Ljuti, ogorčeni i bijesni na sve one koji imaju strojeve, a ne djeluju! svaka čast onima koji rade!', poručuje na kraju Josip Šteko.

Radio Imotski prima na stotine poziva nezadovoljnih građana koji su ogorčeni što u Imotski i Imotsku krajinu ne pristiže pomoć u tehnici i ljudstvu a posebno su ogorčeni što se vojska angažirala oko sređivanja stanja u Splitu i ostalim gradovima a nije poslana u Imotsku krajinu. Veliki broj građana je nezadovoljan i sa aktivnostima lokalnih vlasti.

Iz Državnog hidrometerorološkog zavoda poručuju da će nakon današnjeg smirivanja vremena u ponedjeljak i utorak ponovo padati snijeg na području Imotske krajine, očekuje se novih desetak centimetara snijega no uz vrlo jaku buru tako da se mogu očekivati novi nanosi snijega. Od srijede se očekuje postupan prestanak oborina i smirivanje vremena.

Voditelj Nadcestarije u Cisti Provo Ivica Šamanović je za Radio Imotski izjavio da su prodhodne sve Državne prometnice na području Imotske krajine, intezivno se radi na čišćenju županijskih prometnica a na ruku cestarima ide što je prestao padati snijeg. Šamanović apelira na vozače da se na području Imotske krajine i dalje ne uključuju u promet bez prijeke potrebe.

Šaljite nam i dalje svoje fotografije na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu.