Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obnašatelj dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Željko Holjevac imenovao je u ponedjeljak Izborno povjerenstvo i Povjerenstvo za prigovore za ponovljene izbore za Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će se, prema odluci rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa održati 22. i 23. studenoga, objavljeno je u utorak na internetskoj stranici FF-a.


Članove obaju povjerenstava iz reda nastavnog osoblja dekan je imenovao na prijedlog Senata Sveučilišta, a članove povjerenstava iz reda studenata imenovao je na prijedlog Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Vezani članci Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Studenti traže opoziv rastrošnog šefa, HDZ ga izbacuje iz mladeži: "Znam tko stoji iza ovoga..." Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Predsjednik Studentskog zbora otkrio na što troše javni novac: Privatni tečaj, najnoviji mobiteli, aparat za kavu, zvučnici, laptopi od 22.000 kuna...

Ponovljeni izbori za Studentski zbor FF-a održat će se u utorak i srijedu 22. i 23. studenoga na temelju odluke rektora Borasa od 21. rujna.

Kandidature se mogu predati do 11. studenoga preko Urudžbenog ureda FF-a. Njihovu će valjanost provjeriti Izborno povjerenstvo, a valjane kandidature bit će objavljene na oglasnoj ploči i internetskim stranicama FF-a do 13. studenoga. Potvrđeni kandidati imaju pravo održati predstavljanje na FF-u.

Izborno povjerenstvo utvrdit će do 9. studenoga popis birača i objaviti ga na oglasnoj ploči i internetskim stranicama.

Ponovljeni izbori provodit će se 22. i 23. studenoga od 8 do 20 sati.

Senat Sveučilišta u Zagrebu poništio je u rujnu izbore za Studentski zbor FF-a i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću održanih u ožujku prošle godine jer postupak izbora "nije proveden na način propisan Zakonom o studentskome zboru, sveučilišnim Pravilnikom o izborima i statutom Filozofskog fakulteta".

Bivši dekan FF-a Vlatko Previšić zatražio je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta upravni nadzor nad zakonitošću rada Fakultetskog vijeća FF-a. Ministarstvo je u svom nalazu, uz ostalo, navelo da je Fakultetsko vijeće sastavljeno protivno važećim zakonima i pravilnicima kao što je ravnomjerna zastupljenost po studijima i godinama studija.

Rektor Boras u rujnu je donio odluku o održavanju ponovljenih izbora, a u ponedjeljak je održana izvanredna sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojoj se, kako je rekao rektor, "raspravljalo o teničkim pitanjima".

Članovi bivšega Studentskog zbora FF-a usprotivili su se jučer u priopćenju načinu na koji se ustrojava izborna infrastruktura jer je članove povjerenstava iz redova studenata predložio Studentski zbor Sveučilišta u kojemu nema predstavnika FF-a, dok je Inicijativa članova Fakultetskoga vijeća FF-a ustvrdila da rektor i dekan namjerno i svjesno zaobilaze Vijeće FF-a te se suprotstavljaju volji većine članova Vijeća kršeći, pisane zakone i statute. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju