453857
453857
453857
453857
453857

"UKINULI SU NAM PRAVO NA PREHRANU, A NIKOGA NIJE BRIGA" Studenti FFZG-a optužuju novu upravu za kaos

  • , 17.10.2016., 15:35
  • Autor:
  • komentara

"Upisanim studentima nije produženo zdravstveno osiguranje niti im je aktivirano pravo na prehranu, a ne može se produžiti ni članstvo u SC-u, zbog čega studenti ne mogu podići ugovore za rad."

 
 
 
 
S jednog od plenuma FFZG-a (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
S jednog od plenuma FFZG-a (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

Situacija na Filozofskom fakultetu nije se smirila odlaskom kontroverznog dekana Vlatka Previšića. Studenti optužuju novog dekana Željka Holjevca da nije promijenio ništa već uredno nastavio s Previšićevim načinom obnašanja dužnosti.

Stoga su za sutra sazvali plenum. "Kako fakultet točno funkcionira najbolje se vidi iz toga što UPISANIM studentima nije produženo zdravstveno osiguranje niti im je aktivirano pravo na prehranu, a ne može se produžiti ni članstvo u SC-u, zbog čega studenti ne mogu podići ugovore za rad.

Uopće nije bitno imamo li novca za hranu ili antibiotike, kako će nam isplatiti odrađeno... Zna se tko su glavni krivci za ovaj kaos na faksu!", istaknuto je na Facebook stranici Plenum FFZG. 

"Nastavlja se ista praksa kao i za vrijeme dekana Previšića. Fakultetsko osoblje, vjerojatno po nalogu nametnute uprave, skida plakate koje studenti lijepe po fakultetu. Također, promijenjena je brava prostorije A001 i u tu prostoriju više nitko od studenata ne može ući, iako su u toj prostoriji plenumska knjižnica i mnoge druge studentske stvari.

Nije nam jasno vjeruje li nametnuta uprava stvarno da će cenzurom, oduzimanjem prostorija i mijenjanjem brava spriječiti djelovanje studenata ili održavanje plenuma i kako to da nisu izvukli nikakvu pouku iz svih događaja posljednjih mjeseci. Vidimo se u utorak u 20 sati u D7!", poručili su studenti. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se