Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo vanjskih poslova

Čudna pitanja: Hoćemo li ulaskom u EU i dalje biti Hrvati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovore na nedoumice oko Europske unije građani mogu potražiti i na halo telefonu Ministarstva vanjskih poslova.

Od kad je počeo s radom, prije 4 godine, pozivni je centar primio gotovo 250 tisuća poziva. Uz uobičajene teme vezane za životni standard, ima i neobičnih pitanja. 'Hoćem li kada uđemo u Europsku uniju i dalje biti Hrvati te hoćemo li se moći služiti hrvatskim jezikom?', jedno je od takvih pitanja.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj"

250 tisuća pitanja u četiri godine. I isto toliko odgovora. Operateri znaju sve, ili gotovo sve.

'Teme koje sada zanimaju građane su zaposlenost, gospodarstvo, standard, socijalne naknade ali i mogućnost studiranja u EU?, rekao je Zvonimir Frka Petešin, iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Među tisućama nezaposlenih koji svakodnevno gledaju oglase za posao, pitanje Europske unije je pitanje bolje budućnosti. A ona bi trebala biti napisana u ugovoru koji će Vlada dobiti na stol.

No, što u tim papirima zapravo piše? U tim papirima piše pod kojima uvjetima mi ulazimo u EU, što smo prihvatili, koja smno izuzeća zatražili, a oni su pristali i kako ćemo se prilagoditi', pojasnio je dr.sc. Damir Grubiša, Fakultet političkih znanosti. Sve to zauvijek će utjecati na naše živote. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene