Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Bandić zadovoljan Zimskom službom

'Imamo najbolje očišćene ceste u ovom dijelu Europe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović sa suradnicima obišli su Centralnu bazu Zimske službe na Žitnjaku, čijim su se djelatnicima zahvalili što u zahtjevnim zimskim uvjetima održavaju prohodnima zagrebačke ulice.

Rukovoditelj Zimske službe Hasan Đombić rekao je da je trenutno na terenu 198 ekipa Zimske službe, snijeg pada a po gradu se rali i čisti. Dodao je kako je najvažnije da su i autobusne linije prohodne. Rekao je da imaju oko 5.000 tona soli i oko 2.500 tona sipine (kameni agregat).

Voditelj Zagrebačkih cesta-podružnice Zagrebačkog holdinga Alen Gospočić istaknuo je da nema nikakvog straha za Zagreb da neće biti počišćen te da građani na internetskoj stranici Zagrebačkih cesta mogu saznati koja baza čisti njihovo područje te koga i na koji broj telefona trebaju nazvati. Rekao je da je za ovu godinu predviđeno blizu 45 milijuna kuna za organizaciju Zimske službe te da je organizirano 199 ekipa raspoređenih u 11 baza te da ima dovoljno soli.

Pročitajte i ovo Boris Pirc Posipavanje kao prevencija VIDEO Snijega u Delnicama ima napretek: Kako radi ralica, iz kabine je nadgledala reporterka Dnevnika Nove TV Dražava plaća troškove zimske službe - 3 NOVAC ZA DRUGE PROJEKTE Goleme troškove za zimsku službu u Gorskom kotaru pokrit će država: "To bi trebalo uvesti u zakonsku uredbu, a ne da moramo prositi"

Ceste prilično dobro održavane

Čović je rekao kako je prerano za konačne ocjene, ali da bi ipak izrazio zadovoljstvo što ovih dva tjedna vrlo zahtjevnih zimskih uvjeta svi sustavi u Zagrebu funkcioniraju uredno, ne samo oni koji su pod nadzorom podružnica Holdinga nego i ostali, a i ceste su prilično dobro održavane.

'Imamo najbolje očišćene ceste u ovom dijelu Europe, imamo visoki standard i još jednom zahvala građanima koji čiste svoje pločnike', rekao je gradonačelnik i zahvalio svim djelatnicima Zimske službe, komunalnih tvrtki te Zagrebačkih cesta, posebno onima koji rale na minus 15 stupnjeva. Dodao je kako su danas tradicionalno s njima popili čašu pića i pojeli komad odojka, a tako će biti i ubuduće.

'Ono što smo počeli prije 12 godina svi raditi zajedno, taj visoki standard smo zadržali i hvala Bogu neka tako bude', istaknuo je Bandić. 'Ne može se dogoditi da netko nije očišćen jedan dan jer Zimske službe mogu reagirati u roku tri, četiri sata i očistiti bilo koju ulicu u Zagrebu', rekao je gradonačelnik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene