Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici u iščekivanju?

Bliži se rok: Ima li interesa za Uljanik grupu?

Ima li interesa za Uljanik? (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Ima li interesa za Uljanik? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ima li interesa za Uljanik? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ima li interesa za Uljanik? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ima li interesa za Uljanik? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ima li interesa za Uljanik? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ima li interesa za Uljanik? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Bliži se rok za dostavu obvezujućih ponuda za strateške partnere za Uljanik grupu, 25. siječnja. Podrobnije informacije o stanju u toj brodograđevnoj industriji koja je na koljenima zanimale su za sada tek dvije tvrtke. Nagađalo se ovih dana s mnogim zvučnim imenima - europskim i svjetskim kompanijama - no ima li interesa i kakvog vidjet će se tek - čini se po završetku postupka.

Radnici Uljanika i 3. maja žive u iščekivanju 25. siječnja, posljednjeg roka za predaju ponuda strateških partnera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna posjet brodogradilištima Završio sastanak s Kinezima: "Zainteresirani su za tehnologiju, o novcu nismo pričali", Sindikati: "Pozdravljamo svakog investitora" 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Sud prihvatio ministrov prijedlog Stečaj 3. maja odgođen i treći put, novo ročište krajem ožujka

''Trećemajci nemaju vremena čekati. Ako ne dođe ponuda, 3. maj sa 6. veljače najvjerojatnije će otići u stečaj'', rekao je Juraj Šoljić, Stožer za spas 3. maja.

Otkada je otvoren data room, to jest mogućnost dubinske provjere poslovanja - iz Uljanika kažu bila su četiri strateška partnera.

''Hoće li ih biti više, siguran sam da će ih do 18. biti barem još jedan. Što se samog damena tiče u korespondenciji tijekom cijele godine hoće li tog iskaza interesa biti ili neće mi smo i s kolegama iz IHC-a i s kolegama iz Damen u kontaktu'', rekao je Darko Horvat, minsitar gospodarstva.

Dvije nizozemske tvrtke spominjale su se kao mogući potencijalni partneri.

''Gospodin Horvat, ministar tvrdi jedno da su zainteresirani, dok Nizozemci kažu da nisu zainteresirani, to je samo jedan niz do sada neprovjerenih informacija ili može netko reći i laži'', kaže Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata Uljanik.

Nadležni ministar kaže - razloga za laži nema. ''Žele li oni u ovom trenutku ili ne žele tu informaciju imate sad vi, ali je li interesa tijekom godine bilo, zar mislite da bi se svi ti silni sastanci dogodili da nije bilo interesa'', kaže Horvat.

Riječki trećemajci umorni od svega - čekaju rješenje - ma kakvo ono bilo. ''Ako je do toga došlo da nas ne žele neka to kažu da mi znamo, a ne da ljudi pati da smo ovdje bez plaće i da se ta agonija rasteže'', kaže Dejan Jugović, Stožer za spas 3. maja.

U Uljaniku smatraju da bi se problem brzo mogao rješiti. Na pitanje tko su potencijalni strateški partneri, dobili smo odgovor. Zbog osjetljivosti procesa, u ovoj fazi ne možemo komentirati interes pojedinih investitora, međutim svi potencijalni strateški partneri koji se trenutačno nalaze u data roomu zainteresirani su za Uljanik Grupu.

Sudbina riječkog i pulskog škvera - biti će poznata do kraja mjeseca kada će se znati ima li zainteresiranih ulagača.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene