Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U gorju i snijeg

Ne, ono nisu bili posljednji trzaji: Zima nam se opet vraća na nekoliko dana

Pred nama je još jedan hladni, zimski prodor, ne toliko snažan kao u proteklom tjednu, no svakako će biti i hladno i vjetrovito s oborinama. Novog snježnog pokrivača ovaj put će biti samo u gorju.

Zima nam se na nekoliko dana vraća u utorak, a prije toga čeka nas još malo topline. Danas je promjenjivo uz južinu, a u većini zemlje danju će se izmjenjivati sunce i oblaci. Na sjevernom Jadranu i u gorju prevladavat će oblačno s kišom gotovo cijeli dan.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Na prednjoj strani doline u izraženoj jugozapadnoj struji sve snažnije pritječe nam topao, pa i vlažan zrak, a danas će se u Genovskom zaljevu formirati i ciklona koja će nam onda donijeti oborine. S obzirom na to da iza ovog sustava stiže osjetno hladniji zrak sa sjevera, od utorka očekujemo još jedan zimski nalet.

Prvo jutro u novom tjednu u većini krajeva još uvijek je djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku. 

Poslijepodne će i u središnjoj Hrvatskoj biti oblačnije, mjestimice s kišom ili čak ponegdje pljuskovima i grmljavinom. Uz umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak temperatura može porasti i do 20 stupnjeva. U noći na utorak zato će u Podravini i Međimurju prvo, s prolaskom fronte vjetar okrenuti na jak sjeverni, pa će osjetno zahladnjeti.

U Slavoniji i Baranji veći dio dana je djelomice sunčano uz rijetko koju kap kiše. Puhat će slab do umjeren južni vjetar, a bit će i toplo uz temperaturu od oko 20 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Uglavnom na riječkom području može biti i obilnije kiše. U Lici i na Kvarneru danju i kraća sunčana razdoblja. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti od 13 do 16 stupnjeva, u Gorskom kotaru jedino niža.

U Dalmaciji u početku djelomice sunčano, potom poslijepodne i prema kraju dana više oblaka, a onda mjestimice i kiša i pljuskovi. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenom moru i olujno jugo, a temperatura je oko 17, 18 stupnjeva.

Utorak nam nosi još malo zime. Bit će oblačno s kišom, u gorju i snijegom, vjetrovito i osjetno hladnije. Oborina će potom biti i u srijedu, a rjeđe u četvrtak. Svih dana hladno ili barem prohladno, osobito noću i ujutro.

Na Jadranu u utorak pljuskovi i grmljavina, pri čemu kiša mjestimice može biti i obilna. Zapuhat će jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, na južnom dijelu još uvijek jugo. U srijedu će pljuskova biti uglavnom u Dalmaciji. Puhat će bura i tramontana, u četvrtak sjeverozapadnjak. I na moru će idućih dana biti hladnije, svakako ispod prosjeka za doba godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene