I početkom novog tjedna, u ponedjeljak, ostat će hladno, no od utorka će uz dolazak južine porasti i jutarnja, a osobito dnevna temperatura.

Galerija


Nakon zimskog vikenda početkom idućeg tjedna očekuje nas osjetna promjena vremena. I to na bolje, bar kad je riječ o temperaturama. Skoro pa nam se vraćaju one proljetne.

U ponedjeljak će u nekim krajevima biti još magle, uz hladno jutro i mraz. Temperature će još biti u minusu u gorskim te oko nule u kopnenim nizinskim krajevima, međutim od utorka će uz južinu biti osjetno toplije, osobito danju.

ZAGREB

Prognoze vremena (Screenshot DHMZ)
Prognoze vremena (Screenshot DHMZ) - 3


Naime, dnevne temperature postupno će rasti do 16 ponegdje i 17 stupnjeva Celzijevih koliko bi mogle iznositi do kraja idućeg tjedna. U porastu će biti i jutarnje koje bi u nekim krajevima mogle ići i preko 10 stupnjeva pa će i odlazak ujutro na posao biti lakši.  

Na Jadranu će početkom tjedna biti pretežno sunčano, zatim djelomice. Bit će razmjerno toplo, osobito od utorka kada će i ovdje zapuhati južina uz koju će i temperatura porasti.

SPLIT

Prognoze vremena (Screenshot DHMZ)
Prognoze vremena (Screenshot DHMZ) - 2
 

No, južina nosi i lošiju biometeorološku prognozu pa bi se mnogi mogli osjećati loše i imati problema s glavoboljom i tlakom.

OSIJEK

Prognoze vremena (Screenshot DHMZ)
Prognoze vremena (Screenshot DHMZ) - 1