Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarski demokratski sabor (IDS) održao u Puli Sabor stranke u povodu 27. obljetnice osnutka, Boris Miletić kaže da neće koalirati s desnicom.


Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u subotu je po završetku radnog dijela Sabora stranke održanog u Puli u povodu 27. obljetnice osnutka, kazao da prije gotovo tri desetljeća nitko nije ni pomišljao da će jedna regionalna politička stranka biti sinonim za stabilnost i uspjeh, kao što IDS već dugi niz godina jest.

Vezani članci Slika nije dostupna Pula: IDS slavi 25. obljetnicu Slika nije dostupna IDS protiv povećanja PDV-a: To bi destimuliralo gospodarstvo

"Prema relevantnim znanstvenim istraživanjima IDS danas predstavlja najuspješniju regionalnu stranku na području čitave Europe. Istra je danas po mnogo čemu najrazvijenija regija u Hrvatskoj i, u odnosu na ostatak Hrvatske, o civilizacijskim vrijednostima, društvenom standardu i načinu življenja predstavlja svijet za sebe. No, ništa od toga se nije dogodilo slučajno," istaknuo je Miletić dodavši kako je "ton čitavom tom razvoju u zadnjih 27 godina dao IDS".

Po njegovim riječima, unatoč tim rezultatima, IDS se ne smije zadovoljiti postojećim stanjem već treba težiti boljitku, inovacijama i novim uspjesima.

"Siguran sam da Istra ima priliku biti među razvijenijim regijama u Europi, što bi značilo da će i životni standard naših građana biti uz bok građanima najrazvijenijih europskih regija. To se ne može dogoditi samo od sebe, potreban je jasan cilj, jasna vizija i kreativnost." poručio je Miletić.

Govoreći o idućim lokalnim izborima, naglasio je kako je IDS za njih spreman. Izbore, rekao je, "vidi kao test koji ova stranka želi i mora položiti s odličnim".

"Kada su izbori u pitanju, nama je uvijek prihvatljiv spektar liberalnog lijevog centra, mi s desnicom ne koaliramo i na taj način ćemo pristupiti i lokalnim izborima. S obzirom da je naša stranka iznimno demokratična, o načinu nastupa na lokalnim izborima autonomno će odlučivati podružnice IDS-a," zaključio je predsjednik stranke Boris Miletić.

Na stranačkom Saboru raspravljalo se o zadnjim izvanrednim parlamentarnim izborima, kada je IDS polučio, kazao je Milatić, odličan rezultat, osvojio tri mandata i zadržao svoj Klub zastupnika u Hrvatskom saboru.

Predsjedništvo stranke je na Saboru IDS-a dobilo povjerenje 170 od ukupno 171 prisutnog delegata. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju