Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SABOR IDS-A

Miletić o izborima: Mi s desnicom ne koaliramo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski demokratski sabor (IDS) održao u Puli Sabor stranke u povodu 27. obljetnice osnutka, Boris Miletić kaže da neće koalirati s desnicom.

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u subotu je po završetku radnog dijela Sabora stranke održanog u Puli u povodu 27. obljetnice osnutka, kazao da prije gotovo tri desetljeća nitko nije ni pomišljao da će jedna regionalna politička stranka biti sinonim za stabilnost i uspjeh, kao što IDS već dugi niz godina jest.

Pročitajte i ovo Boris Miletić, bivši predsjednik IDS-a ODLAZAK OBAVIJEN VELOM TAJNE Miletić u prvom televizijskom intervjuu nakon istupanja iz stranke: "Ja to nisam inicirao i žao mi je da je do toga došlo" Slika nije dostupna SUKOB S NOVIM VODSTVOM Potres u najvećoj regionalnoj stranci, Miletić istupio iz IDS-a: ''Nakon 29 godina i prvi put otkako postoje županije, IDS je izgubio istarskog župana''

"Prema relevantnim znanstvenim istraživanjima IDS danas predstavlja najuspješniju regionalnu stranku na području čitave Europe. Istra je danas po mnogo čemu najrazvijenija regija u Hrvatskoj i, u odnosu na ostatak Hrvatske, o civilizacijskim vrijednostima, društvenom standardu i načinu življenja predstavlja svijet za sebe. No, ništa od toga se nije dogodilo slučajno," istaknuo je Miletić dodavši kako je "ton čitavom tom razvoju u zadnjih 27 godina dao IDS".

Po njegovim riječima, unatoč tim rezultatima, IDS se ne smije zadovoljiti postojećim stanjem već treba težiti boljitku, inovacijama i novim uspjesima.

"Siguran sam da Istra ima priliku biti među razvijenijim regijama u Europi, što bi značilo da će i životni standard naših građana biti uz bok građanima najrazvijenijih europskih regija. To se ne može dogoditi samo od sebe, potreban je jasan cilj, jasna vizija i kreativnost." poručio je Miletić.

Govoreći o idućim lokalnim izborima, naglasio je kako je IDS za njih spreman. Izbore, rekao je, "vidi kao test koji ova stranka želi i mora položiti s odličnim".

"Kada su izbori u pitanju, nama je uvijek prihvatljiv spektar liberalnog lijevog centra, mi s desnicom ne koaliramo i na taj način ćemo pristupiti i lokalnim izborima. S obzirom da je naša stranka iznimno demokratična, o načinu nastupa na lokalnim izborima autonomno će odlučivati podružnice IDS-a," zaključio je predsjednik stranke Boris Miletić.

Na stranačkom Saboru raspravljalo se o zadnjim izvanrednim parlamentarnim izborima, kada je IDS polučio, kazao je Milatić, odličan rezultat, osvojio tri mandata i zadržao svoj Klub zastupnika u Hrvatskom saboru.

Predsjedništvo stranke je na Saboru IDS-a dobilo povjerenje 170 od ukupno 171 prisutnog delegata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene