U Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu danas su identificirani posmrtni ostaci Tomislava Milića, hrvatskog branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine na području Bogdanovaca.

Galerija


Identifikaciji branitelja Tomislava Milića nazočili su članovi njegove obitelji i ministar branitelja Tomo Medved. Sutra će biti pokopan u Aleji hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Vezani članci Tomo Medved Medved: Od Srbije i dalje tražimo informacije o tome gdje su posmrtni ostaci iz Domovinskog rata Mjesto pronalaska ostataka Tri desetljeća nakon Domovinskog rata Hrvatska traži 1871 nestalu osobu: "Čim se čuje da je netko pronađen, pomisliš - je li moj?"

Na Zavodu se analiziraju posmrtni ostaci još devet civilnih žrtava. Ministar Medved istaknuo je da je za rješavanje pitanja 1868 nestalih u Domovinskom ratu ključna suradnja sa Srbijom.

"Nažalost, ta suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje i do sada nismo primili niti jedan konkretan podatak niti informaciju koja nam može moći u pogledu nestalih osoba", rekao je ministar.

Problem nestalih i važnost suradnje sa Srbijom ovom je prilikom komentirala i Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

"Mi smo ti koji živimo od nada. Uvijek dajemo priliku i uvijek očekujemo da će se dogoditi nešto što će pokrenuti taj proces i otvoriti te arhive u Srbiji", rekla je Alvir.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr