Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opuštenija kupnja

Dobra vijest za sve koji vole 'peglati kartice'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve one koji su u minusu na tekućem računu ili na revolving kartici stižu dobre vijesti.

Izmjenjeni Zakon o kreditiranju odnosit će se i na revolving kartice. Maksimalna kamata je 12 posto. Samo od kamata na revolving kartice prošle su godine banke zaradile 551 milijun kuna. 'Banke su spremne na ovaj zakon i izmjene i znaju što ih očekuje. Dali smo im određeni prijelazni period', rekla je Žana Pedić, načelnica Sektora za financije.

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

No, ograničena kamata, odnosit će se na sve potrošačke kredite. Krediti u koje se najbrže uđe, a najteže se iz njih izlazi su minusi na tekućem računu. U nekim bankama na posuđenih 100, građani vraćaju čak 114 kuna.

>> Odzvonilo lihvarskim kreditima i visokim kamatama na potrošačke kredite!

Od jeseni, promjene kamatne stope nema bez odobrenja klijenta. 'Morat će se znati zbog čega se dižu kamate, je li to nekakav indeks potrošačkih cijena ili ćemo kao ostatak Europe imati referentnu kamatnu stopu ili euribor', rekao je Vjeko Peterić, neovisni bankarski analitičar. Protekla godina za bankare nije bila krizna. Samo na ime kamata, zaradili su gotovo 22 milijarde kuna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene