Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar

I oni koji bi se trebali zabrinuti istraživanje okreću u svoju korist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crobarometar, kojeg je proveo IPSOS PULS, pokazao je trenutnu potporu građana određenim političarima i strankama. Premda neki političari imaju razloga za brigu zbog niske potpore biračkog tijela, svi su nekako ovo istraživanje uspjeli okrenuti u svoju korist.

Radimir Čačić jedan je od političara koji bi trebao biti zabrinut. HNS bilježi najniži rejting u povijesti od samo 1,8 posto. 'Pa to sigurno nije potop HNS-a. HNS je u mandatu ove Vlade preuzeo neke od najodgovornijih resora', rekla je Nada Turina Đurić, saborska zastupnica HNS-a.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

Do kraja mandata očekuju bolje rezultate. Ne strahuju ni zbog toga što je u svim vladajućim koalicijama druga stranka do sada prolazila loše, neke su i nestale s političke scene.

'Mi nemamo problem stranačke infrastrukture koja je djelomično razlog zbog kojeg su ove druge stranke koje su sada izvan parlamentarnog života nestale. To je naprosto nemoguće da se dogodi HNS-u', dodala je Turina Đurić. Neslužbeno, unutar redova stranke sve glasnije se spominje nezadovoljstvo Čačićevim vodstvom.

>> EKSKLUZIVNO: Rejting pao i Milanoviću i Karamarku

SDP se može pohvaliti članovima koji svom predsjedniku daju punu podršku. S druge strane Vlada gubi potporu građana. 57 posto ne odobrava poteze, 67 posto smatra da zemlja ide u lošem smjeru.

'Vlada ne smije biti populistička , mora raditi poteze koje je osmislila, planirala i od kojih očekuje da će u idućem periodu biti bolji život i bolji razvoj hrvatskog društva', rekao je Josip Leko.

Ni oporba nema razloga za zadovoljstvo. Dio biračkog tijela HDZ-a daje potporu premijeru. Karamarko smatra da tome nije razlog njegovo vođenje stranke.

'Ja bih volio i da više naših daje potporu Vladi da uspije. Međutim, ona ne može uspjeti. Mi smo svjesni da je Vlada nesposobna, nekvalitetna i da naprosto ne može uspjeti', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Karamarko nije među top tri najpopularnija političara. Lesar je pronašao svoj put do drugog mjesta, odmah iza predsjednika, iako s najnižom potporom u posljednjih 12 mjeseci.

'Uz moj blagi pad osobnog rejtinga, raste rejting stranke što znači da su nas birači počeli prepoznavati kao ozbiljnu političku stranku, a ne samo mene kao lidera', rekao je Dragutin Lesar.

Odmah za njim, kao treći najpopularniji je Ivan Grubišić, također s rejtingom koji je u padu. No, on je fokusiran na područje iz kojeg dolazi, a ne cijelu Hrvatsku.

'Određena istraživanja u Splitu pokazala su da ja vodim u toj utrci', rekao je don Ivan Grubišić.

Politička jesen tek se zahuktava. Gospodarska predviđanja su loša. Rejtinzi će postajati sve zanimljiviji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene