Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ĆOSIĆ VEĆ TO UČINIO

I Krešić razmišlja o povlačenju potpisa za pomilovanje Mustača i Perkovića: "U sljedećim danima donijet ću odluku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Generali su zatražili od Milanovića pomilovanje Mustača i Perkovića koji izvršavaju kaznu zatvora jer su 2016. godine osuđeni zbog ubojstva Đurekovića 1983. godine. General Ćosić je povukao svoj potpis, a Krešić sada razmišlja o tome.

Generali iz Domovinskog rata - Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo te Krešimir Ćosić od predsjednika Zorana Milanovića zatražili su pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e. U međuvremenu je Ćosić svoj potpis povukao, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZLOČIN IZ DOBA UDBE Milanović i dalje ima isti stav o pomilovanju Perkovića i Mustača: "To je jasno definirano još u kampanji" Slika nije dostupna u Ministarstvo pravosuđa Nobilo predao molbu za pomilovanje generala Mustača i Perkovića: "Ne znam kakvu će odluku donijeti Milanović, ali znam kakvu bi donio Tuđman"

O povlačenju potpisa sada razmišlja i Marinko Krešić, rekao je za N1, a odluku će donijeti u narednim danima. 

"Razmišljam i ja o povlačenju svog potpisa. U sljedećim danima donijet ću odluku", naveo je.

Podsjetimo, Mustać i Perković su osuđeni 2016. godine na doživotnu kaznu zatvora, u sudu u Münchenu, zbog pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Njemačkoj. Nakon presude su prebačeni u Hrvatsku. Hrvatski zakon ne predviđa doživotnu kaznu zatvora i zato je Mustaču dodijeljena kazna na 40, a Perkoviću na 30 godina zatvora.

Milanović je bio premijer kada su trebali biti izručeni Njemačkoj te je usvojio "Lex Perković", zakon kojim je izručenje trebalo biti spriječeno. No, sud je ipak dopustio izručenje jer je njihova odluka bila konačna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene