Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgradnja bi bila pogubna

I djeca se pobunila protiv hidoelektrane na Ombli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv plana izgradnje hidroelektrane na rijeci Ombli pobunili su se i najmlađi Dubrovčani, te upozorili na opasnosti.

Mali dubrovački ekolozi okupili su se danas kraj rijeke Omble, kako bi upozorili na štetne posljedice najavljenog projekta hidroelektrane.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Mirni prosvjed Mučan slučaj iz Osijeka zgrozio javnost: ''Netko od građana bi trebao biti u Domu i paziti na djecu''

>> Čačić: Dosta je vrtićkih fora, Ombla i Plomin moraju ići dalje!

Ekolozi su upozorili kako je rijeka Ombla nastavak najduže svjetske ponornice posebno zaštićeno područje, s nekoliko endemskih životinjskih vrsta, a najavljeni projekt hidroelektrane bi na podzemnu floru i faunu mogao djelovati pogubno.

'Nakana gradnje hidroelektrane Ombla, od strane Vlade Republike Hrvatske, u ovom strogo zaštićenom, krškom, trusnom području bila bi pogubna za našu modro zelenu rijeku', rekla je Jadranka Šimunović, voditeljica 'Eko-omblića'.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene