Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogući i odroni

Kiša, pljuskovi i pojačan promet: Kolnici su mokri i skliski, HAK ima upozorenje unatoč ljetnom računanju vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I u subotu kroz jutro očekuju se gužve na prometnicama. Subota će biti umjereno do pretežno oblačna povremeno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, izvijestio je na svojim stranicama HAK.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

Počeo je naravno i blagdanski vikend zbog kojeg su već u petak na cestama zabilježene uobičajene gužve. Dužih čekanja bilo je na ulazak u zemlju, a na graničnim prijelazima čekalo se oko sat vremena.

Slična situacija na prometnicama se očekuje i danas, osobito u prijepodnevnim satima, a zastoji na graničnim prijelazima u smjeru Slovenije, na prijelazima sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Županja, Metković) ponovo nas očekuju i na Uskrsni ponedjeljak kada će pojačan promet i gužve biti izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti voze s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Oblačno s kišom i pljuskovima, a onda djelomično razvedravanje

Što se tiče vremena, subota će biti umjereno do pretežno oblačna povremeno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom.

Obilnije oborine su tijekom prijepodneva moguće na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a zatim u Dalmaciji.

U unutrašnjosti će puhati većinom umjeren jugozapadni vjetar, ponegdje na udare i jak, a u gorju i olujan. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u Dalmaciji i olujno, poslijepodne u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 12 i 17, u Slavoniji i do 20 °C.

U nedjelju se očekuje prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Zatim pretežno ili djelomice sunčano. U ponedjeljak ujutro na kopnu mjestimice magla, a moguć je i slab mraz. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u nedjelju i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a od utorka jugo u jačanju. Jutro svježije, a danju postupno toplije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene