Obavijesti Video Pretražite Navigacija
650 kg potencijalne opasnosti

Najtraženijem hrvatskom bjeguncu ni traga ni glasa: Jedno je već sad sigurno, Jerry neće završiti završiti u odrescima

Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) Zadnje fotografije bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dron traži odbjeglog bika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dron traži odbjeglog bika (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Petar Skejo, vlasnik bika Jerryja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Hrvatska javnost danima prati sudbinu bika koji je pobjegao iz klaonice. U potrazi nije pomogao ni dron. No iako je Jerry osvojio simpatije javnosti, predstavlja i opasnost za ljude i imovinu.

Zbog najtraženijeg životinjskog bjegunca u zraku je u utorak bio i dron opremljen infracrvenim zrakama. ''Cijeli dan smo ga tražili. Međutim, nigdje ga nismo uspjeli pronaći i danas smo dobili dozvolu da dron može poletjeti, pa ćemo sad vidjeti kakve ćemo sreće bit'', rekao je danas tijekom dana vlasnik bika Ivan Božić.

No sreće ni danas nije bilo. ''Vide se tragovi gdje su psi bili, vide se tragovi gdje su pojilišta. Svašta se vidi, ali ništa od toga nije bilo ono što tražimo'', kaže Božić.

Uzgajivač bikova Tomislav Elez kaže da bi u potrazi za Jerryjem mogla pomoći – krava.''Trebalo bi kakvu kravicu dotrat da ga ona smiri. Jedino ga ona vjerojatno može smiriti i ništa drugo'', kazao je Elez.

Potencijalna opasnost

Mladi bik osvojio je simpatije javnosti, no zbog svojih 650 kilograma predstavlja i potencijalnu opasnost za imovinu i građane. Policija je upozorila građane da se bjeguncu ne približavaju. I struka se slaže s time da treba izbjegavati bliski kontakt s bikom.

''Postoji realna mogućnost da dođe do incidenta. Međutim, životinja kad osjeti da joj se netko približava, naročito u ovakvim okolnostima kao što je taj Jerry, on jednostavno odlazi sam'', objašnjava doktor veterinarske medicine Perino Radovan.

Naći će mu novi dom

Naknada u slučaju ozljede ili štete, oštećenom neće doći preko noći. ''Osoba koja je oštećena, svoje pravo može zatražiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom. Ukoliko se radi o životinji koja je bez nadzora, tada ta životinja prema Zakonu o obveznim odnosima predstavlja opasnu stvar za koju odgovara njezina vlasnik. Međutim, ukoliko vlasnik povjeri nadzor te opasne stvari drugoj osobi, tada ta druga osoba odgovara'', pojasnio je odvjetnik Marko Višić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podignuta optužnica u Splitu Ostavio goveda na ispaši pa jedan od bikova odšetao do ceste. Udario ga je automobil, poginuo vozač

Na to je spreman Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je junac pobjegao. ''U svakom slučaju stojimo iza toga da financiramo taj materijalni gubitak'', kazao je Skejo.

Jedno je sigurno – Jerry sigurno neće završiti u odrescima. ''Svakako ostaje na životu, ali moramo vidjeti gdje će mu bit najbolji uvjeti za život'', poručio je njegov vlasnik Ivan Božić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene