Obavijesti Video Pretražite Navigacija
s Osnovne liste

HZZO prihvatio prijedlog povećanja cijena za dio pomagala

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
HZZO je izvijestio da kontinuirano obrađuju veliki broj zahtjeva za povećanjem cijena pomagala te da su prihvaćeni usuglašeni prijedlozi za povećanje cijena dijela zahtjeva koji se odnose na pomagala za urogenitalni sustav i kretanje na Osnovnoj listi.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) održalo je redovitu sjednicu u ponedjeljak i izvijestilo da obrađuju veliki broj zahtjeva za povećanjem cijena pomagala.

Prihvaćeni su usuglašeni prijedlozi za povećanje cijena dijela zahtjeva koji se odnose na pomagala za urogenitalni sustav i kretanje na Osnovnoj listi, priopćio je HZZO u utorak.

Vijeće je prihvatilo i odluku o daljnjem financiranju rada doktora medicine bez specijalizacije u cilju zapošljavanja što većeg broja doktora medicine te je u prijedlogu dodatka liste prvenstva uvršteno šest kandidata.Nakon provedenog natječaja, ugovorne ustanove će sklopitio ugovore o radu s odabranim kandidatima, a HZZO će u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju.

HZZO je osigurao sredstva za potrebe organiziranja dežurstva dodatnog medicinskog tima za provođenje zračnog medicinskog prijevoza na području Dubrovačko-neretvanske županije te za organiziranje dodatne prijavno dojavne jedinice pri Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca.

Pročitajte i ovo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje Ne nasjedajte! HZZO upozorava na novu veliku prijevaru: "Poduzeli smo sve potrebne korake"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TROŠAK PADA NA BOLNICE Više od 60 lijekova odlazi s popisa skupih lijekova HZZO-a: "Dovodi se u pitanje nastavak liječenja pacijenata"

Na sjednici je prihvaćeno i provođenje protokola prve faze reorganiziranog Nacionalnog preventivnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice, koja će na početku primjene obuhvatiti osiguranice određenih dobnih skupina s područja Virovitičko-podravske županije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene