Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

U Hrvatskoj je do sada oboljelo 29 osoba od majmunskih boginja. IZ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) umiruju i ističu da se ne radi o povećanju.


Zabilježeno je 29 slučajeva majmunskih boginja u Hrvatskoj do 18. rujna ove godine. Kako su nam rekli iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), oboljeli imaju tipične simptome te bolesti.

Navode osip, temperaturu, glavobolju i opću slabost. Za sada su se sve oboljele osobe oporavile bez potrebe za bolničkim liječenjem, kazali su nam iz HZJZ-a.

Ilustracija Vratio se s putovanja i otkrio da je pozitivan na COVID-19, majmunske boginje i HIV

Umiruju građane te ističu da se ne radi o povećanju broja oboljelih. "Jednak je broj oboljelih majmunskih boginjama zabilježen s početkom simptoma u srpnju i kolovozu, njih 13, tako da ne možemo govoriti o povećanju", zaključili su.

U Hrvatskoj je prvi slučaj majmunskih boginja zabilježen 23. lipnja. Oboljeli je muškarac navodno boravio u Italiji i Španjolskoj.

Stručnjaci su objavili pet stvari koje je potrebno znati o majmunskim boginjama. Više o tome pročitajte >>OVDJE.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju