Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkaz za 650 radnika

'HŽ kroz povijest funkcionira kao ustanova za zbrinjavanje ljudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je kakav plan Vlada ima s Hrvatskim željeznicama.

'Hrvatske željeznice kroz povijest funkcioniraju kao ustanova za zbrinjavanje ljudi. Želimo ih dići na noge, kako bi jednog dana ponovno mogli zapošljavati ljude', rekao je ministar Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće' Slika nije dostupna Brojne neproknjižene fakture Gredelj duguje i više nego se do sad mislilo

>> Posljednja slamka spasa: Hoće li HŽ spasiti atraktivne lokacije?

Šefovi HŽ-a danas su priopćili kako će radnici koji su višak dobiti otpremnine od 200.000 kuna bruto. Do kraja mjeseca iz HŽ-a će otići 650 ljudi.

Naime, u restrukturiranju HŽ-a koje se mora učiniti do ulaska u Europsku uniju oni su proglašeni viškom. Novcem iz fondova EU modernizirat će se Hrvatske željeznice i uložiti u vlakove od kojih je većina stara i do 25 godina, dok je prosječna brzina teretnih vlakova 23 km/h, a putničkih 46 km/h.

Zbog najave otpuštanja radnika sindikati su organizirali prosvjede, no Vlada je prihvatila plan uštede. Ušteda će biti i u idućim godinama pa bi broj otkaza mogao narasti do 2.500 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene