Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HVIDRA osuđuje politizaciju oko Thompsonovih koncerata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednica udruga HVIDRA Grada Zagreba osudila je "zlokobno nastavljanje politizacije glazbenog ukusa i politička prepucavanja oko koncerata Marka Perkovića Thompsona".

Najoštrije prosvjedujemo protiv istupa saborskog zastupnika Damira Kajina i njegove zlouporabe ovlasti, kojom svojevoljno zabranjuje održavanje koncerta hrvatskog pjevača i domoljuba, stoji u današnjem priopćenju udruga. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kajin: 'Banac pokušava biti veći Ivo od Sanadera' Slika nije dostupna Na otkaz Thompsonu 'ulje na vatru' dodala Brena

>> Kajin: 'Istra nije Bandićev Zagreb pa da se u Umagu skandira 'Ubij Srbina''

Osuđuju i "ucjenu Stjepana Mesića organizatoru teniskog turnira da zabrani održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona, unatoč iskazanom interesu velikog broja građana Umaga i okolice".

HVIDR-a drži da politika i političari krše osnovna načela pravne države grubo nasrćući na slobodu izražavanja, pravo na rad, moral, etiku i volju građana da sami izaberu vrstu glazbe koju će slušati, a pritom se "ne libe javno iskazati svoju političku moć i pritiske te dodatno destabilizirati stanje i pravni poredak hrvatske države".

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas je u Umagu izjavio da je nazvao hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji je pokrovitelj ATP teniskog turnira "Croatia open" u Umagu, te ga zamolio da prenese organizatorima poruku da im "Thompsonova provokacija na tim prostorima ne treba".

Thompsonov koncert trebao se, prema rasporedu objavljenom na njegovoj web stranici, održati u Umagu 25. srpnja.

>> Zabranjen Thompsonov koncert u Umagu?!


>> Istrani SMS-ovima prosvjeduju protiv zabrane Thompsonovog koncerta u Umagu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene