Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uopće ih ne zanimate'

FOTO Prometni kaos u Lici: 'Ljudi, ovdje nikoga ni za što nije briga!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) zatražila je danas ostavke odgovornih u Hrvatskim autocestama (HAC) i Hrvatskim cestama (HC) zbog kolone duge više od šest kilometara koja se danas stvorila u Lici isključivo zbog, ističe HURS, nebrige odgovornih u tim poduzećima.

Naime, HAC je najavio i na svojim stranicama objavio da od 27. do 29. svibnja zbog radova zatvara dionicu autoceste A1 od čvora Gornja Ploča do čvora Otočac u smjeru Zagreba, tako da je promet preusmjeren na alternativni pravac Otočac-Vrhovine-Korenica-Udbina-Gornja Ploča.

Pročitajte i ovo Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi Novi krediti za stari dug autocesta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi krediti za stari dug Gdje "nestaje" novac koji svi mi plaćamo za (auto)ceste? Hrvatska je zbog njih i dalje dužna 5 milijardi eura

No, kaže u današnjem priopćenju HURS, i alternativni pravac je zbog radova zatvoren, te se na njemu promet odvija samo jednim trakom.

Poziv na OPREZ iz HAC-a: Šahtovi mogu puknuti bilo gdje i bilo kad!

HURS napominje da o tome nema nigdje obavijesti, s time nisu upoznati u HAC-u "niti ih to zanima". U HC-u kažu kako su vjerojatno oni prvi počeli izvoditi radove, a krivnju prebacuju i na Lika ceste, lokalne pravce o kojima odlučuje lokalna samouprava.

"Vozači opsjedaju pozivima HAK, koji ponavlja informaciju: Ljudi, ovdje nikoga ni za što nije briga. Nisu se koordinirali i uopće ih ne zanimate", navodi HURS u priopćenju. HURS stoga traži ostavke odgovornih u HAC-u i HC-u "zbog njihove nevjerojatne nekoordiniranosti, indolencije i neodgovornosti".

"Došli smo tu u jednu nezgodnu situaciju u srid šume i sad ne znamo kud ćemo, kako ćemo doći do izlaza s autoputa", rekao je jedan od ljutitih vozača, Mirko Svirčić.

"Putujem iz Perušić, a i tamo su problemi, a policija hoće naplatiti, a to nije fer, to je problem", kazao je vozač Milan iz Poljske.

Poziv na OPREZ iz HAC-a: Šahtovi mogu puknuti bilo gdje i bilo kad!

Kolona duga preko 6 kilometara, koja se danas u Lici stvorila isključivo zbog nebrige odgovornih u tim poduzećima, razlog je da se oštro reagira, kako se pred samu turističku sezonu ne bi opet ponovio isti problem. Zbog takvog propusta u svakoj uređenoj državi odgovorni bi snosili posljedice, naglašava HURS.

IZ HAC-a su Hini rekli da nisu upoznati informacijom o prometnom kaosu, te će provjeriti što se događa. (Hina/ M:G:)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene