Plesni pokret Spread The Culture i Zaklada SOLIDARNA od 27. travnja do 31. svibnja organiziraju humanitarnu akciju „Širimo svijest, spasimo život“ kojom će skupljati sredstva za Fond spasime.

Galerija


Izolacija u vlastitom domu zbog pandemije koronavirusa najteže pada žrtvama obiteljskog nasilja, koje je nažalost u porastu. ''Epidemija pogoduje jer se nasilje događa u zatvorenom prostoru. Ženama je ograničeno kretanje, pristup institucijama i pomoći", rekla je za Dnevnik Nove TV Mirjana Kučera, predsjednica Udruge Domine.

Vezani članci Marina Škrabalo Pokrenut fond hitne podrške za više od stotinu izbjeglica u Hrvatskoj: "Cilj je prikupiti 120.000 kuna" PR Dječja bolnica Klaićeva sada treba TEBE!

Žrtvama nasilja su u ovom teškom razdoblju odlučili pomoći i hrvatski plesači.

Plesni pokret Spread The Culture, iza kojeg stoji troje mladih plesača Sara Šušak, Andrea Komušar i Anis Habibović, u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA pokrenuo je humanitarnu akciju ''Širimo svijest, spasimo život'' kojom će skupljati sredstva za Fond #spasime, koji pruža hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. 

''U sklopu akcije od 1. do 14. svibnja organiziramo online plesne radionice 14 hrvatskih plesnih voditelja. Radionice će biti otvorene za sve, a moći ćete ih pratiti putem Instagram liveova voditelja. Naravno, donirati se može u bilo kojem trenutku do 31. svibnja'', poručuje Sara Šušak. Među 14 voditelja u ovoj hvalevrijednoj akciji našli su se i Maja Kereš, plesačica Justina Timberlakea te Diego Siqueira kojeg smo upoznali u Supertalentu. 

Humanitarna akcija \'\'Širimo svijest, spasimo život\'\'
Humanitarna akcija \'\'Širimo svijest, spasimo život\'\' (Foto: Spread The Culture)

''Spread The Culture pokret je koji nastoji proširiti plesnu kulturu, te učiniti plesno znanje dostupnim svima koji ga žele. Smatramo da ples pruža jako puno i kao sport i kao umjetnost. Potiče kreativnost, oslobađa um i tijelo, širi pozitivnu energiju, te utjelovljuje zdrav život'', naglašava Sara.U pravo to žele postići ovom humanitarnom akcijom, širiti pozitivnu energiju, ali i svijest o problemu nasilja u obitelji te nasilja općenito, o kršenju osnovnih ljudskih prava te o problemu nejednakosti.

Zato poručuju: ''Širimo svijest, spasimo život! Zajedno smo promjena!''

Za vrijeme trajanja humanitarne akcije svi koji mogu i žele pomoći žrtvama obiteljskog nasilja donacije mogu uplatiti na žiro račun Zaklade SOLIDARNA HR4124020061500078391, s pozivom na broj: 02-2020.