Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štetit će pacijentima

Hrvatska udruga bolničkih liječnika: Masterplan je nerealan i nepredvidiv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoje su primjedbe na masterplan nakon pomnog proučavanja iznijeli i iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) iznjela je svoje primjedbe na Masterplan. Kako navode, nije objašnjeno na koji će se način on provesti i kako će se spojene bolnice financirati, a smatraju da će trpjeti pacijenti koji gravitiraju malim bolnicama.

Pročitajte i ovo Vili Beroš "Zar je sramota pohvaliti se?" Beroš odgovorio na optužbe HUBOL-a: "Njihov pogled na zdravstvo obojen samo tamnim tonovima" Otvoreno pismo HUBOL-a "Spavate li mirno" HUBOL bijesan na Beroša: "Vi kao da živite u Lalalandu, gdje je sve predivno, nažalost moramo vas protresti iz sna u kojem lete flamingosi"

Liječnici zahtijevaju rast cijena u zdravstvu!

'Nije konzultirana domaća i stručna javnost za koju ćete se složiti da u svakom slučaju najbolje poznaje sustav iz nutra i sve njegove poteškoće. Samim time je ovaj projekt unaprijed osuđen na propast.', rekla je Ada Barić, dopredsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Smanjenje akutnih kreveta moglo bi dovesti do zastoja elektivnih operacijskih zahvata i povećanja lista čekanja. Pozitivno je da je konačno učinjena temeljita analiza sustava te što se planira korekcija cijena.

'Zdravlje ne smije postati privilegija bogatih'

Pozdravljaju i uvođenje dnevnih bolnica i palijative, no nije im jasno kako će se to sa sadašnjim resursima uspjeti provesti.

'Uistinu su nas uvjerili da će se implementacijom predviđenih mjera i aktivnosti bitno smanjiti ukupni kapaciteti bolnica, to je neosporno, no nisu nas uvjerili da se pri tome neće dovesti u pitanje kvaliteta, učinkovitost i dostupnost zdravstvenih bolničkih usluga', rekao je Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene