Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSU vjeruje da će im konačni rezultati donijeti više od 3 mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nakon što pristignu konačni rezultati izbora siguran sam da ćemo osvojiti više od tri saborska mandata', rekao je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan komentirajući prve nepotpune rezultate Državnog izbornog povjerenstva.

DIP je objavio rezultate obrade pet posto glasova birača prema kojima HSU na nacionalnoj razini ne prelazi izborni prag, ali dobiva jedan mandat u 8. izbornoj jedinici gdje je prvi na listi dosadašnji saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrelja: 'Na izborima su moguća iznenađenja' Slika nije dostupna HSU u osmoj izbornoj jedinici očekuje dva zastupnička mjesta

'Anketama ne vjerujem, a vidite da se naš rezultat poboljšava kako počinju pristizati službena izvješća. Siguran sam da ćemo dobiti više od sadašnja tri mandata, a imam razloga to vjerovati jer znam stanje na terenu', kazao je Jordan novinarima u stožeru HSU-a.

Ponovio je da je HSU spreman koalirati s onima kojima predsjednik RH da mandat za sastav nove vlade.

U HSU-u vjeruju kako će ipak osvojiti veći broj mandata nego u prošlom sazivu. Vjeruju da će njihovi zastupnici i dalje nastaviti rješavati ključne probleme umirovljenika kao što su poboljšanje položaja novih umirovljenika, ukidanje švicarske formule usklađivanja mirovina i ostale 'nepravde' mirovinske reforme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene