Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja ocijenio je kako u ovoj kampanji nema pravih sučeljavanja stavova na temelju kojih bi građani mogli zaključiti za koje vrijednosti se kandidati pojedinih stranaka zalažu.


S druge strane, dodao je Hrelja, ima puno propagande i plaćenih emisija te, kako je kazao, 'nabacivanja blatom na one koji imaju rezultat'.

Vezani članci Boris Miletić Napredak, inovacije, potpuna digitalizacija: Miletić predstavio program 100 posto Istra Slika nije dostupna Vladimir Jordan dao neopozivu ostavku i odustao od kandidature za novog čelnika HSU

'Mi u HSU-u to osjećamo na svojoj koži jer danas HDZ, SDP i IDS žele prigrabiti jedan naš rezultat koji je aktualan ovih dana, a to je obeštećenje umirovljenicima. Te stranke zapravo žele pod svaku cijenu minorizirati činjenicu da je ovaj tjedan u Istru stiglo 130 milijuna kuna za umirovljenike', poručio je Hrelja dodavši kako će to zasigurno utjecati na životni standard umirovljenika.

Dodao je kako je ovogodišnja izborna kampanja pokazala veliki nerazmjer između financijski jakih i financijski slabijih stranaka, bez obzira na sustav vrijednosti za koje se pojedina stranka zalaže.

'Mi ćemo za kampanju u osmoj izbornoj jedinici potrošiti 250 tisuća kuna, ali otvoreno sumnjam u izjave drugih stranačkih lidera po pitanju troškova u kampanji. IDS je kazao da će potrošiti dva milijuna kuna. U ovom slučaju mogu se složiti s iznosom, ali ne i s valutom', naglasio je Silvano Hrelja dodavši kako će taj iznos prije biti dva milijuna eura nego dva milijuna kuna.

Kazao je kako kampanja nije pretjerano gruba i ima, smatra Hrelja, 'jednu razinu umrtvljavanja biračkog tijela'. Upravo iz tog razloga smatra da su u nedjelju 'moguća iznenađenja jer će birači svoje povjerenje dati vrijednima, a ne atraktivnima'.

Silvano Hrelja izrazio je nezadovoljstvo što je proračun Grada Pule za iduću godinu prihvaćen na brzinu te samim obujmom socijalnih prava koji su ugrađeni u proračun. Stoga on od koalicije IDS-SDP očekuje ozbiljne pregovore o socijalnom dijelu proračuna.