Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka organizacija Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) podupire najave sindikalnih prosvjeda, čiji bi se završni skup trebao održati 15. rujna na Trgu bana Jelačića, stoji u današnje priopćenju predsjednice gradske organizacije stranke Višnje Fortune.


'Naša stranka kao stranka stvarne socijalne osjetljivosti oduvijek podupire načela demokratske borbe za prava građana, pa se tako i ovaj put solidariziramo sa svima koji su ovim nepravednim porezom oštećeni i kojima su prekršena njihova ustavna prava', stoji u priopćenju. HSU, dodaje se, razumije činjenicu da se gospodarstvo nalazi u teškoj situaciji, ali ne razumije i ne može poduprijeti praksu da se kriza naplaćuje iz džepova onih građana koji ionako plaćaju najviše. HSU ističe da je takvu svoju principijelnost dokazala izlaskom iz vladajuće koalicije.

Vezani članci Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Poslodavci o novom modelu dobivanja potpora: "Žilavi smo. Mi ćemo se snaći, ali trebamo potporu Vlade" Sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura - 2 Sindikati o potporama i cijepljenju: Vlada perfidno prebacuje odgovornost, radnici ne smiju trpjeti posljedice

>> 'Harač je kap koja je prelila čašu'

'Smatramo da su prosvjedi poželjan oblik izražavanja građanske volje, no, istodobno, žalimo zbog razjedinjenosti sindikalnih organizacija i činjenice da sindikati ni ovaj put, bez obzira na tegobnost političkog i egzistencijalnog trenutka, neće nastupiti zajednički', poručuju iz zagrebačkog HSU te dodaju da neće sudjelovati u organizaciji prosvjeda jer oni trebaju ostati neobilježeni stranačkim bojama. (Hina)