Krešo Beljak, HSS (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Krešo Beljak, HSS (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatska seljačka stranka (HSS) je na programskoj Glavnoj skupštini prihvatila Nacrt novog stranačkog programa pod nazivom "Nova Republika“ po kojem 'konzervativna opcija postaje prošlost', a HSS se definira kao 'progresivna, republikanska i zelena stranka', priopćeno je u nedjelju iz HSS-a.


Programska Glavna skupštine HSS-a održana je u subotu u Hrastovici kod Petrinje. Na njoj su prihvaćeni dokumenti koji mijenjaju politički smjer stranke, ističe se u priopćenju, te najavljuje da se donošenje detaljnog programa HSS-a očekuje za pola godine, u prosincu 2018.

Vezani članci Krešo Beljak HSS u četvrtak bira novo vodstvo, kandidati Krešo Beljak i Željko Lenart Maruška Vizek Ekonomska stručnjakinja o visokim ciljevima Vlade: "Nije realno obećavati 100.000 radnih mjesta za četiri godine"

"Usvajanjem Nacrta novog stranačkog programa pod nazivom 'Nova Republika', HSS je na ovoj Skupštini konačno definiran kao moderna, progresivna, republikansku i zelena stranka. Konzervativna opcija, iako je u stranačkim programima nikada nije niti bilo, ovime postaje prošlost, a HSS nakon dugog niza godina ponovno postaje moderna, tolerantna, proeuropska i socijalno osviještena politička stranka te kao takva sve spremnija za preuzimanje odgovornosti za budućnost Hrvatske", stoji u priopćenju.

Na Skupštini je jednoglasno usvojeno i izvješće predsjednika Kreše Beljaka o protekloj godini. Iz HSS-a kažu da će se njihov program temeljiti na borbi protiv krupnog kapitala, na borbi protiv birokracije i na pravu da se u Hrvatskoj dostojanstveno živi od poštenog rada.

Donošenje detaljnog programa HSS-a očekuje se u prosincu 2018. godine. (Hina)