Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Davat ćemo ritam svemu'

HNS: U Zagrebu smo na izbore spremni izaći samostalno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska narodna stranka (HNS) izrazila je danas spremnost i pripremljenost za nadolazeće lokalne izbore u svibnju te najavila moguću koaliciju s partnerima iz Kukuriku koalicije.

"Mreža od 500 HNS-ovih podružnica govori da ćemo biti neizostavan partner da se HDZ pobijedi na lokalnim izborima, kao što smo ga pobijedili na posljednjim parlamentarnim izborima", rekao je potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare dodavši da o pobjedi nad HDZ-om najviše razgovaraju s SDP-om i partnerima iz Kukuriku koalicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko kontrolira najviše novca? TO SE ZOVE MOĆ! Slika nije dostupna Zadovoljni rezultatima izbora HNS: 'Savka bi bila ponosna osječkim gradonačelnikom'

>> Vrdoljak: Rak populizma širi se Slavonijom

Napomenuo je da je minimalni cilj HNS-a 20-postotni rast vjećnika, župana i načelnika te gradonačelnika. Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević najavio je da će HNS davati 'ritam' svemu onome što će se događati u Zagrebu u idućih sedam mjeseci i biti jedan od ključnih faktora na zagrebačkoj političkoj sceni te da bez njihove potpore nitko neće moći biti gradonačelnik.

Na pitanje ima li HNS svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba i jesu li spremni podržati SDP-ovog kandidata, Kovačević je odgovorio da je HNS u ovom trenutku spreman samostalno izaći na izbore, ali da je za postizanje boljeg uspjeha spreman raditi na zajedničkom projektu s partnerskim strankama (SDP, HSU) i drugim strankama s kojima dijele zajedničke ciljeve.

"Logična je koalicija s SDP-om u Zagrebu i ona pomalo već kasni, ali za pobjedu s programima i ciljevima još ima dovoljno vremena", rekao je Kovačević naglasivši da njegova stranka želi kvalitetnu vlast koja će građanima donijeti boljitak.

Pregovore s Laburistima, koje je nazvao "mjehurom od sapunice", za sada je isključio dok se ta stranka ne afirmira na političkoj sceni. Podsjetio je da zagrebački HNS u posljednjih sedam mjeseci svaki tjedan nudi programe razvoja i upravljanja Zagrebom koji, prema njegovom mišljenju, u zadnjih deset godina nije iskoristio sve ono što je mogao.

"Zagreb nije iskoristio niti jedan novčić iz fondova EU-a, nije se razvio u segmentu proizvodnih djelatnosti, niti da postane industrijsko središte ne samo Hrvatske, nego i cijele jugoistočne Europe. Naprotiv", nastavio je Kovačević, "razvio je tzv. trgovačko-skladišnu ekonomiju koja sada dolazi na naplatu." (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene