Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška Tomašić

HSP AS napuštaju još tri člana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Ruže Tomašić, HSP AS napuštaju još tri visoka dužnosnika stranke.

Denis Bevanda, predsjednik Glavnog stana, mr. Ana Kolić Marković, dopredsjednica Glavnog stana i Martin Miloloža, dopredsjednik Glavnog stana obavijestili su javnost kako podnose neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i dopredsjednika Glavnog stana Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević te istupaju iz stranačkog članstva.

Pročitajte i ovo Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

U priopćenju kojeg su poslali medijima, Bevanda, Kolić Marković i Mililoža osvrnuli su se na ostavku Ruže Tomašić i kako kažu je glavni tajnik stranke o njoj iznio nekoliko laži.

Ruža Tomašić: Ljude u stranci više su zanimale fotelje nego dobrobit građana

'Glavni tajnik stranke otišao je toliko daleko da, nakon što je cijela situacija javno eskalirala, lažno svjedoči tvrdeći kako nije postojala odluka o priključivanju Ruže Tomašić Europskim konzervativcima i reformistima u Europskom parlamentu i pridruživanju stranke toj političkoj obitelji, unatoč tome što je ta odluka donesena jednoglasno na 3. Saboru stranke 15. lipnja 2013. godine. No, tu se dotični dužnosnik nije zaustavio, već je nastavio s lažnim svjedočenjem u slučaju izmjene izbornog zakonodavstva. Odluka Predsjedništva i Glavnog stana ticala se isključivo uključivanja stranke u prikupljanje potpisa za referendum "U ime obitelji", a ne samog preferencijalnog glasovanja koje je samo jedna u nizu predloženih mjera u tom reformskom paketu. Nažalost, ova dva skandalozna primjera rušenja kredibiliteta stranačkih tijela samo su kap u moru, što baca puno jasnije svjetlo na jučerašnji postupak bivše predsjednice stranke', stoji u priopćenju.

Ruži Tomašić izrazili su podršku i pridružili joj se u napuštanju stranke. 'Ovim putem izražavamo duboko poštovanje prema Ruži Tomašić zbog njezine hrabrosti, demokratičnosti i istinoljubivosti u ovom, za našu stranku i domovinu, doista teškom trenutku. Potez napuštanja stranke koju je gradio jer se stranka pretvorila u nešto što nije želio povukao je prije nje jedino Otac Domovine Ante Starčević, što jasno svjedoči o tome koliko Ruža Tomašić doista živi pravaštvo u koje se mnogi kunu, ali ga nisu dostojni', zaključuju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene