Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSLS podupire SDP-ov zakon o ratnom profiterstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednice HSLS-a Zlatko Kramarić izjavio je kako ta stranka podupire prijedlog SDP-a o donošenju ustavnoga zakona o sankcioniranju ratnih profitera.

Kramarić je ocijenio kako je teško govoriti o svim elementima toga prijedloga, koji je tek najavljen, ali da je riječ o odličnoj ideji koja "pogađa bit stvari".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karamarko zbunjen, Linić zadovoljan Linić: Karamarko nije ministar, već hrvatski lažov Slika nije dostupna 'Više ništa neće biti isto' Na snagu stupio Zakon o ratnom profiterstvu

"Bilo bi politički nekorektno i gotovo jednako političkom
samoubojstvu kad ne bismo poduprli takav prijedlog", dodao je.

U razgovorima sa stručnjacima moguće je da se tim zakonom kani revidirati Ustav, pa nismo sigurni može li to proći u saborskoj proceduri, i to je trenutačno naša primjedba, koja proizlazi iz proceduralnih i ustavno-pravnih razloga, dodao je Kramarić.

Ocijenio je kako se suradnja HSLS-a i HSS-a "razvija dobro" te da bi se trebala potvrditi na izborima za mjesnu samoupravu u Osijeku u prosincu ove godine.

Glede stanja u osječkim Kinematografima d.d., u kojima radnici od 2. studenoga štrajkaju zbog neisplaćenih plaća, Kramarić je ocijenio kako je "nedopustivo da ne rade kina u 4. gradu po veličini u Hrvatskoj, bez obzira na sve propuste u privatizaciji".

Svaka gradska uprava mora reagirati, bez obzira na to što na prvi
pogled nema ovlasti, dodao je Kramarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene