Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko zbunjen, Linić zadovoljan

Linić: Karamarko nije ministar, već hrvatski lažov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Tomislav Karamarko obmanuo je hrvatsku javnost u slučaju Linić - zaključuje se to iz priopćenja riječkog državnog odvjetništva.

Damir Polančec je prije dva tjedna izazvao pravu dramu tvrdnjom da mu je ravnatelj policije Oliver Grbić sugerirao kako bi i HDZ trebao pisati anonimne kaznene prijave protiv SDP-a, jer je policija zatrpana kaznenim prijavama protiv HDZ-a. Žrtva jedne takve prijave, Slavko Linić, danas je čini se dobio zadovoljštinu.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Ministar Tomislav Karamarko obmanuo je hrvatsku javnost u slučaju Linić. Zaključuje se to iz priopćenja riječkog državnog odvjetništva. 'Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je Policijska uprava Primorsko-goranska u prilogu posebnog izvješća od 1. veljače 2011. dostavila anonimnu predstavku vezanu za nestanak 830.000 DEM iz Kriznog štaba općine Rijeka. Nakon primitka posebnog izvješća i uvida u anonimnu predstavku Županijsko državno odvjetništvo je zaključilo kako nema osnova za zahtijevanje provođenja izvida', stoji u priopćenju.

'Mi smo dobili od DORH-a zahtjev koji kaže, evo pročitat ću ga; 'Obavještavamo vas da smo zaprimili izvješće te je potrebno da isto procienite', to je dopis koji smo dobili to je za nas nalog', rekao je Karamarko. Slavko Linić od prvoga je dana govorio kako njega istražuje policija i to po političkoj liniji. Ministar Karamarko na konkretan upit o odbačenoj prijavi od strane državnog odvjetništva ostaje zbunjen.

Linić: Karamarko je lažov

'Koja kaznena prijava ova anonimna, ja vas samo upućujem na genezu', rekao je Karamarko, a ubacuje se glasnogovornik Krunoslav Borovec riječima da 'policija nije primila informaciju o odbačaju'.

Slavko Linić, kojeg se sumnjiči za ratno profiterstvo, zadovoljan je raspletom situacije. Kaže, pokazalo se onako kako je on tvrdio. 'Ponovno jasno i glasno govore, Karamarko je ne ministar već hrvatski lažov, to je neprihvatljivo, ali to tolerira predsjednica Vlade. Ona stoji iza podmetanja, iza anonimki jer netko policiju koristi za političke obračune', rekao je Linić.

Ovih dana planira Državnom odvjetništvu kazneno prijaviti ministra Karamarka i vrh policije. 'Pokrenuti kazneni progon Karamarka, Olivera Grbića i glasnogovornika Borovca jer su lagali, zloupotrebljavali položaj i kršili zakon', rekao je Linić. Slučaj Linić pokrenuo je lavinu kritika. Progovorio je i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec optuživši ravnatelja policije za sugeriranje pisanja anonimnih prijava protiv SDP-ovaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene