Akcija HGSS-a, ilustracija (Foto: HGSS)
Akcija HGSS-a, ilustracija (Foto: HGSS) Foto: HGSS

Letačka posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja spasili su u nedjelju ozlijeđenog planinara na Mosoru i prevezli ga helikopterom u splitski KBC.


U akciji potrage i spašavanja sudjelovala je letačka posada na čelu s kapetanom bojnikom Stjepanom Jovićem koji je istaknuo da je akcija protekla sigurno i brzo.

Vezani članci HGSS-ov plakat za planinare (Foto: HGSS) HGSS ima novu poruku za turiste, i ova je urnebesna: "Od 1950. miješamo se u prirodnu selekciju..." Slika nije dostupna IZGUBLJENI U ŠUMI 11-godišnjaci su vikali iz sveg glasa ne bi li ih što prije pronašli

"Odmah po dolasku u područje potrage uočili smo skupinu planinara među kojima je bio i ozlijeđeni. Bili su propisano označeni, pa je i ta činjenica pomogla brzom pronalasku. Nakon toga, uz pomoć užeta sa sajlom izvukli smo planinara i nastavili dalje do Firula gdje smo ga predali liječničkom timu", rekao je Jović.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da je to bila 20. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelovale letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera. (Hina)