Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović teškim riječima komentirao je jučerašnji istup Milorada Pupovca u Saboru. Rekao je da mu je žao što Pupovac 1995. godine nije na traktoru pobjegao u Beograd.

Galerija


Nakon jučerašnjeg istupa SDSS-ova Milorada Pupovca o ''neiživljenim i neostvarenim pederima u moralnom i svakom drugom smislu te riječi'', danas se oglasio zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović.

Vezani članci Prometna nesreća u Batrini (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) - 4 Teška prometna nesreća kod Nove Kapele: Automobilom se zabio u traktor, na mjestu poginuo traktorist Delegacija SNV-a položila vijence za stradale u ratu (Foto: Pixsell,Dubravka Petric)1 - 1 Pupovac položio vijence u Vukovaru: Žrtve ne smiju biti motiv za obnavljanje bezumne mržnje

Zekanović je Pupovčev govor nazvao gnjusnim govorom mržnje te izrazio žaljenje što nitko nije na to reagirao.

''Pogrdnim riječima nazvao je čak i homoseksualce i sve njegove kritičare'', rekao je Zekanović.

''Ja mu s ovog mjesta poručujem da se ne bojim niti njega niti bilo koga i da ne bježim, za razliko od njegovih istomišljenika koji su 1995. pobjegli u Beograd na traktorima, a on je nažalost ostao ovdje'', rekao je Zekanović i optužio Pupovca da radi po nalogu Beograda.

Na pitanje novinarke zašto se prepoznao u Pupovčevim riječima da je neostavreni peder, Zekanović je odgovorio da ga je Pupovac prozvao imenom i prezimenom i da ga je time direktno uvrijedio.

''Mediji se dignu na zadnje noge ako se djeca u Zadru potuku ili imamo naguravanje na Splitskoj rivi'', rekao je Zekanović ocijenivši da Pupovčev istup treba biti u fokusu. Procijedio je da ipak osuđuje ''događaj na Rivi'', a nakon više pitanja rekao je da oštro osuđuje nasilje na Rivi.