Hrvoje Filipović
Hrvoje Filipović Foto: DNEVNIK.hr

Nakon izborne skupštinu Udruge dobavljača Agrokora krajem prošle godine, sukladno statutu Udruge, u utorak 23.02.2021. održana je i sjednica Upravnog odbora Udruge dobavljača Agrokora, s dnevnim redom koji je uključivao i izbor novog predsjednika Udruge.


Članovi udruge jednoglasno su na funkciju novog predsjednika Upravnog odbora, a time i za predsjednika Udruge dobavljača Agrokora, imenovali Hrvoja Filipovića, predstavnika društva Granolio d.d.

Vezani članci Optužno vijeće o aferi Agrokor - 3 Optužno vijeće provjerava navode o nezakonitom vještačenju oko Agrokora, Todorić se obrušio na Plenkovića Agrokor Afera Mjenice: Potvrđeno sedam od 13 optužnica za prikriveno financiranje Agrokora

Filipović je od samog osnivanja član Upravnog odbora Udruge osnovane s ciljem zaštite interesa dobavljača Agrokora, primarno u smislu provedbe Sudske nagodbe i naplate graničnog duga. Aktivno je sudjelovao u radu Upravnog odbora te je kao predstavnik Udruge sudjelovao u nizu pregovora u postupku izvanredne uprave.

Potreba za održavanjem izborne skupštine i sjednice Upravnog odbora te imenovanja novog predsjednika rezultat je činjenice da je članovima Upravnog odbora istekao mandat, kao i činjenice da je dosadašnji predsjednik uprave Marin Pucar, nažalost, preminuo neposredno nakon održavanja izborne skupštine. Na izbornoj skupštini i nedavnom sastanku Upravnog odbora imenovani su sljedeći članovi Upravnog odbora Udruge: Roberto Škopac kao predstavnik člana Croatia osiguranje d.d., Marica Vidaković kao predstavnik člana Kraš d.d., Ivan Artuković kao predstavnik člana Franck d.d., Alan Mravlinčić kao predstavnik člana Vindija d.d., Dajana Mrčela, kao predstavnik člana Saponia d.d., Hrvoje Filipović kao predstavnik člana Granolio d.d., Neven Vranković kao predstavnik člana Atlantic Grupe d.d., Ante Oštarić kao predstavnik člana Paška sirana d.d., Lana Habuš kao predstavnik člana Mlinar d.o.o. te Davor Doko kao predstavnik člana Podravka d.d.