Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Hrvatski vojnici povučeni iz Kandahara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svih jedanaest pripadnika hrvatskog vojnog kontingenta koji su u sklopu misije ISAF-a u Afganistanu posljednjih mjesec i pol dana bili raspoređeni u Kandaharu, u ponedjeljak se vratilo u Mazar-e-Sharif na sjeveru Afganistana, objavio je MORH na svojoj internetskoj stranici.

Boravak ove skupine hrvatskih oružanih snaga u Kandaharu ostat će zapamćen po prvom slučaju ranjavanja nekog hrvatskog vojnika kojega je u napadu talibana lakše ozlijedio geler, kao i po tome što javnost i dio hrvatskog državnog vrha o njihovom rasporedu u najopasniji dio Afganistana nisu bili pravodobno informirani.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Hrvatska vojska - 2 ZBOG SLANJA VOJNIKA Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

Hrvatski vojnici koji su u sklopu OMLT-a (Operativnog tima za vezu) boravili u Kandaharu vratili su se u Regionalno zapovjedništvo Sjever u Mazar-e-Sharifu.

Trenutačno je u okviru misije ISAF u Afganistanu raspoređeno 147 pripadnika OS RH.

Od toga ih je 78 u Regionalnom zapovjedništvu Sjever, 58 u
Regionalnom zapovjedništvu Kabul, te osmero u regionalnom zapovjedništvu Zapad (Changhcaran), navodi MORH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene