Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili pokretanje štrajka

Hrvatski studiji u velikim problemima: Nakon studenata, pobunili se i profesori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon studenata, na Hrvatskim studijima pobunili su se i profesori. Najavili su pokretanje štrajka ako im fakultet ne ispuni uvjete.

Profesori na Hrvatskim studijima pokreću štrajk, ako im se ne ispune uvjeti koje traže, doznajemo. Dopuštenje za pokretanje štrajka profesori su dobili od Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete

Profesori s Hrvatskih studija traže reviziju kvota za upis studija filozofije, traže i ostavku članova Uprave fakulteta te da svi profesori koji imaju znanstveno-nastavničko zvanje, budu imenovani u znanstveno-nastavničko vijeće Hrvatskih studija.

Najavili su da bi njihov štrajk mogao početi, ukoliko im se uvjeti ne ispune, već krajem tekućeg ili početkom idućeg tjedna.

Podsjetimo, u ponedjeljak su studenti Hrvatskih studija blokirali nastavu na tom fakultetu te tražili isto tako ispunjenje svojihi uvjeta. Njihova blokada trajat će do utorka u 10.45, kad se sastaje novo studentsko vijeće, koje će odlučiti hoće li nastaviti s blokadom i dalje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene