Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni su budućnost Hrvatske

Hrvatski srednjoškolci srebrni i brončani na informatičkoj olimpijadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica učenika hrvatskih srednjih škola osvojili su dvije srebrne i dvije brončane medalje na 19. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi CEOI 2012. u mađarskome gradu Tati održanoj od 7. do 13. srpnja.

Antun Razum, učenik 4. razreda zagrebačke XV. gimnazije i Tomislav Tunković, učenik 4. razreda zagrebačke Gimnazije Lucijana Vranjanina osvojili su srebrne medalje, a Marin Tomić, učenik 3. razreda zagrebačke V. gimnazije i Dominik Gleich, učenik 2. razreda XV. gimnazije osvojili su brončane medalje, izvijestio je Hrvatski savez informatičara.

>> Loši rezultati mature: 'Hrvatskoj je potrebno kvalitetnije školstvo'

Riječ je o jednome od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja u svijetu, a hrvatski su reprezentativci nastup izborili postigavši najbolje rezultate na 18. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Zagrebu 28. travnja te izbornim pripremama održanim u svibnju. Hrvatsku informatičku reprezentaciju na CEOI 2012 vodili su Aron Bohr, Matija Osrečki i Ivan Katanić.

Pročitajte i ovo Saša Ivanović Nekoliko savjeta U što je bolje ulagati: Srebra ima 19 puta više od zlata, ali veći mu je i PDV Zlato - 3 Ne gubi na vrijednosti Otporno na inflaciju: Ulaganje u ovaj plemeniti metal je kao oročena štednja koju ne nadzire ni jedna država

Prema pravilima CEOI natjecanje se sastojalo od rješavanja 6 problemskih zadataka tijekom 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux.

Uz Hrvatsku, u službenom dijelu natjecanja nastupilo je i ostalih šest članica CEOI - Češka, Mađarska (2 tima), Njemačka, Poljska, Rumunjska i Slovačka. Na natjecanju su kao gosti sudjelovali timovi Bugarske, Izraela, Nizozemske, Slovenije i Švicarske.

>> Srednjoškolci nagrađeni u natjecanju 'EU minuta'

Za vrijeme CEOI-a održano je i CEOI online natjecanje na kojemu je 400 učenika iz cijelog svijeta rješavalo iste zadatke kao i natjecatelji u Tati.

Nastup naših informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, pod pokroviteljstvom i s financijskom potporom Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene