Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalio ih i Vandoren

Srednjoškolci nagrađeni u natjecanju 'EU minuta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok su maturanti nervozno čekali početak državne mature, u info centru Europske unije također je bilo uzbudljivo.

Mladi srednjoškolci nagrađeni su na video natjecanju "EU minuta". Ovim natječajem mladi se potiču na aktivno praćenje tema vezanih uz Europsku uniju i Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasnica oduševljena Kakav nesebičan čin! Srednjoškolci našli i vratili punu torbu novca Od ponedjeljka počinju ispiti na maturi Kreće od ponedjeljka Maturanti u stresu zbog državne mature, a psiholozi tvrde: „Dugotrajno izlaganje stresu je povezano s trajnim problemima mentalnoga zdravlja“

Prve tri nagrade natječaja EU minuta, koji je organizirala Europska delegacija, osvojili su srednjoškolci iz Varaždina, Čakovca i Zagreba. "Naš cilj bio je pokazati kakva je naša perspektiva u Hrvatskoj i kako to sve izgleda, da se daju te neke nejasne prepreke kroz koje se teško prolazi pa se nadamo da u EU bude to drugačije i jasnije posloženo", rekla nam je jedna od učenica.

Srednjoškolcima je nagrade uručio veleposlanik Europske unije Paul Vandoren i istaknuo je kako su upravo ovi mladi ljudi budućnost unije. "Ovi video uradci bili su jako zanimljivi i mislim kako zaista pokazuju mnogo mašte i kreativnosti, a to je ono što Europska unija traži", poručio je Vandoren.

Iako se raduju ulasku Hrvatske u EU, učenici priznaju kako ipak nemaju dovoljno informacija o ovoj za njih vrlo važnoj temi. Što ih sve zanima pogledajte u video prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene