Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najgluplje bi bilo da se vratimo'

Hrvatski policajci na Haitiju: Zapalimo cigaretu i čekamo da prođe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ravnateljstvu policije danas se kratko napokon uspjela uspostaviti veza putem interneta s Tihomirom Svatošem i Igorom Kruljcem, dvojicom hrvatskih policajaca u UN-ovoj misiji na potresom razorenom Haitiju.

Dvojica policajaca kažu da nisu osjetila najnoviji snažni potres koji je jutros pogodio Haiti. Kruljac i Svatoš kažu da su lokalne vlasti na Haitiju totalno nemoćne uspostaviti red u ovom teško stradalom području. Trenutna zadaća im je pratnja konvoja s hranom i lijekovima od granice s Dominikanskom Republikom do zračne luke u glavnom gradu Haitija Port-au-Princeu. Napomenuli su kako će se uskoro otvoriti i banke pa će im naredne zadaće biti i njihovo osiguranje.

Pročitajte i ovo Haiti u izvanrednom stanju Kriza vlasti Kaos u otočnoj državi: Brutalne bande smijenile su premijera i preuzele vlast Nasilje na Haitiju najviše pate djeca Gladna tinejdžerica krenula kupiti nešto za jelo, brutalno je silovana. Dječaka tjeraju da spaljuje tijela: Ovu zemlju razara kaos

Karamarko je novinarima izrazio zadovoljstvo što su hrvatski policajci živi i zdravi jer je na Haitiju poginulo 46 pripadnika misija, od čega deset policajaca. 'Tamo je dosta kaotično stanje, ima uličnih bandi, a srušen je i zatvor iz kojeg je na slobodu izašlo na slobodu oko 4000 kriminalaca', rekao je.

Kažu da ih nije strah te da 'samo zapale cigaretu i čekaju da prođe'. Kažu da je s njihovim smještajem sve u redu, imaju vode a samo im je napuknuo zid.

Dvojici policajaca je već bilo ponuđeno da se vrate ali kažu 'najgluplje bi bilo da se sada vratimo'. Puno pozdravljaju sve u Hrvatskoj a a ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko je poručio da će predsjedniku predložiti da ih odlikuje čim se vrate.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene