Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplovio u Grušku luku

Hrvatski kapetan koji je spasio kruzer od gusara stigao u Dubrovnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dubrovačku luku uplovio je brod pod imenom Oceania Nautica, a kapetan broda je Dubrovčanin Jurica Brajčić, koji je uspješnim manevrom svoj brod spasio od napada somalskih gusara.

Brod Oceania Nautica uplovio je u Grušku luku, a na zapovjednom mostu vijorila se zastava Svetoga Vlaha. Kapetan Jurica vratio se kući. 'Zastava svetog Vlaha je zastava dubrovačke republike, koju su svi brodovi republike vijorili, i to je meni čast da je izvjesim', rekao je kapetan Jurica Brajčić.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

U rodnome gradu kapetan će provesti tek nekoliko sati. 'Imati ću vremena da idem na ručak kod kuće', dodao je.

Kapetan Brajačić suočio se s najvećom noćnom morom svih pomoraca, njegov brod napali su somalski pirati. 'Oni su došli na nekih ispod 200 metara od nas, kada su počeli da pucaju prema nama. Ali su jako brzo odustali, jer su shvatili da smo mi 'ne lak' plijen za njih', pojasnio je Brajčić. Nitko od gotovo 700 putnika i 400 članova posade nije bio ozljeđen.

'Upravljati kruzerom je kao voditi mali grad'

Jurica Brajčić morima plovi već 40 godina. Upravljati kruzerom, tvrdi, je kao voditi pravi mali grad. 'Ovo jest hotel, međutim, puno je teže nego na drugim brodovima. Posebno je velika odgovornost jer radite sa velikim brojem ljudi', smatra kapetan Jurica.

>> Hrvatski kapetan spasio kruzer od pirata

Mjesec dana na brodu stoji više od 100 tisuća kuna, a kapetan dodaje kako je ovo posljednji posjet na Mediteranu u ovoj godini. Dubrovački kapetan i njegov brod uputili su se prema toplijim južnim morima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene