Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski državljanin Vladimir Šplajt, koji je prije nekoliko dana uhićen u Burundiju zbog nedozvoljenog fotografiranja, pušten je u iz pritvora, potvrdilo je hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.


O njegovom slučaju dio medija u Hrvatskoj u srijedu je izvijestio putem e-maila novinar privatnog radija u Burundiju, Afričkog javnog radija, Eric Manirakiza koji navodi da je Šplajt bio pritvoren zbog fotografiranja katoličke crkve.

Vezani članci Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Vladimir Putin osudio američke sankcije: "Nadam se da će shvatiti da takva politika nema budućnosti"

Šplajt se obratio za pomoć MVPEI-u koji je stupio u kontakt s hrvatskim veleposlanstvom u Južnoafričkoj Republici nadležnim za Burundi. Veleposlanstvo je urgiralo kod vlasti u Burundiju i Šplajt je pušten iz pritvora. Trenutačno se nalazi u jednom hotelu.

 

Očekuje se da će mu u četvrtak biti izrečena prekršajna kazna zbog fotografiranja određenih objekata i nakon toga bi trebao biti slobodan, doznaje se u MVPEI-u. (Hina)